Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg den 9 april 2010

Av Jessica - 9 april 2010 22:47

kommer vi någonsin bara få vara och bara vara hemma?..

3 dagar i rad har vi varit där uppe och dessutom så ska vi dit på måndag igen för ett återbesök. Det har överläkaren Hans bestämt! Jag som trodde att det var klart..

Allt började i onsdags när vi var på bvc och skulle väga Agnes. Hon har bara gått upp 90 g på en vecka och hon skulle ha gått upp 150 g. Det  var väl ändå okej för vi började prata om att jag skulle testa att ge lite ersättning på kvällen och en gång på natten, så bara 2 gånger på 1 dygn skulle hon få ersättning.

Sen så ska vi mäta henne och Fredrik tar på Agnes blöjan och upptäcker en rätt stor knöl på hennes ljumske/höft. Christina (bvctanten) tittar och blir fundersam och går ner till vårdcentralen och hämtar 2 st läkare som får titta på det där. De tittar och har sig och så bestämmer de att Christina ska ringa upp till barnkliniken och prata med dem så vi får gå ut till väntrummet och vänta. Då efter ett par minuter bara kommer Christina och säger att hon har skickat iväg en remiss dit upp och vi ska åka upp påengång för de väntar på oss. Kan tala om att det  börjar gå ett par tankar igenom ens huvud just då. Så jag ringer mamma och mamma är på stan med Sofia så vi får lämna av Linus där med dem, sen upp och anmäla oss i receptionen att vi är där och vi blir iväg skickad längst in till barnakuten.

En läkare kommer och sedan hämtar hon en annan läkare. De tittar och så där och så bestäms det att det ska tas lite prover, både blodprov och urinprov. Urinprovet blev det inget av eftersom lillflisan redan hade kissat precis.

Men vi fick med oss ett rör hem och 2 muggar så vi skulle försöka få henne att kissa i en mugg hemma och komma tillbaka dagen efter.


Torsdag är vi där 9:30 och Linus är hos mamma. Läkaren kommer och tittar igen och så går hon iväg och kollar urinprovet som vi hade med oss och kollar igenom svaren på blodproverna.

Blodproverna visar inget men urinprovet visar lite vitablodkroppar så de vill sticka en nål genom magen till urinblåsan på henne för att ta lite prover. Så de sätter på ett emblaplåster på hennes lilla mage och så ska det gå en timme och hon får inte kissa 45 minuter innan de ska ta provet så det ska vi försöka hålla koll på när hon kissar och så.

Det går en timme och då är klockan runt 12 och läkaren kommer tillbaka och så är en överläkare med och ska hjälpa till också.

Helena och Hans berättar vad som ska ske och hur de ska göra och allt sånt. Så Agnes läggs på sängen där och så kläs hon av och så ska de precis sticka ner nålen så kissar Agnes! Vad händer då? Det går ju inte att ta prov av det så efter ett tag så bestäms det att vi testar att få henne att kissa i en mugg igen och det fungerar. De tar det provet och går och kollar och de provet visar inget så det är ingen fara och vi får åka hem efter mycket om och men. Får gå på apoteket och hämta ut pencillin åt henne för den där knölen som antagligen är någon form av en infektion i huden.


Idag kl 09 så var vi där för att återigen kolla knölen och kolla hur hon har ätit och mått sen medicinen. Hon är precis som vanligt så det är nog ingen fara så vi fick åka hem efter lite kollandes på henne och sånt där och komma tillbaka på måndag kl 09 för att då har det gått ner förhoppningsvis.


Sedan under dagen så ringde Christina från bvc för att få höra hur det har gått och sånt där med allt och så ska jag se till att Agnes får vägas igen på måndag för att kolla så hon inte har gått ner utan upp. Ska testa att ge lite mera ersättning men lillgumman kräks så hemskt mycket efter ersättningen så jag vill inte ge henne. Ska testa att ge henne lite under dagen imorgon och se om hon kräks upp allt och lite mera för då ska jag bara fortsätta intensiv amma och hoppas på att allt fungerar som det ska och att hon börjar väga lite mera.

Kunde vara den där infektionen som gör att hon inte går upp i vikt också så vi får se på måndag helt enkelt hur allt är.


På måndag så fyller Linus hela 2 år! Kan ni förstå hur fort tiden har gått och hur stor han blir? Nästan så man får ångest av att han växer upp och inte är min bebis längre, nu är han ju den stora lillla pojken!!

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen för att förhoppningsvis få några timmars sömn innan damen behagar att vakna för att äta hela natten och kanske böka runt och ha sig.

Håll tummarna  att Linus sover lite längre än 07 imorgon när Fredrik ska jobba! Vore skönt att få lite mera sömn om Agnes sover  då. Linus har haft en förmåga att vakna först på morgonen nämligen. Agnes är ofta vaken runt 05 och sen kan man somna om och hon sover till 08 ungefär medans Linus då vaknar tidigare..

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards