Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under maj 2011

Av Jessica - 7 maj 2011 16:56

En tanke som slog mig medan jag pratade med Sofia i telefonen är att när man läser någonstans på internet så är det hemskt vanligt att folk skriver som man pratar. Det verkar bli vanligare och vanligare också. Jag är inte direkt någon spårk polis av något slag för jag vet att jag skriver fel och inte har alldeles korrekt svenska.

Men det är inte den korrekta svenskan jag är ute efter utan det är när man av lathet eller någon sådan form som man inte skriver svenska utan något mera påhittat språk som stör mig så hemskt mycket.

Vissa sidor kan jag inte ens läsa för när folk skriver tex å i stället för att skriva och hoppar jag till och funderar om den människan inte kan svenska över huvudtaget eller om det är så att det bara är ren lathet. När man gör det till en vana så tror jag mera att det är en dumhet helt enkelt. De vanligaste orden jag har sett den senaste tiden som folk verkar glömma bort hur man skriver är:

Jag = ja

Och = å

Har = ha

Det = de

Någon = nån


Visst att man kanske ibland förkortar något ord emellanåt men när man gör det systomatiskt och hela tiden så börjar jag fundera. För har man inte gjort något sådant tidigare i livet utan börjat på de senaste åren börjar jag funderar varför gör man så?


Kom nu ihåg att det är inte stavfel eller meningsuppbyggnad jag menar utan det är man skriver precis som man pratar

Av Jessica - 4 maj 2011 18:38

Idag har vi haft besök här hemma av Sara och Ofelia, hon frågade mig i tisdags om vi ville umgås lite med henne och det är klart vi ville det.

Lite spännande var det nog med bebisen tyckte Agnes och Linus, eller Linus tyckte väl att hon mest var gosig. Det var pussande och smekandes på Ofelia lite titt som tätt och det var mysigt att se.

Agnes var mycket snäll med lillflickan idag också, Agnes låg och pillade lite på henne när Ofelia vilade lite och jag tror att Agnes kanske också hade kunnat somnat då.


Nu tänkte vi ta och gå ut en liten sväng, tror vi ska gå upp till Johan och Maria för att se om de har någon pump som passar till min cykel. Jag håller tummarna att de har det för det skulle vara så bra att kunna cykla med barnen och kunna använda cykelvagnen som vi köpte. Sedan någon dag ska vi cykla hem till Sara och hälsa på dem, går lite fortare att ta cykeln dit än gå. Fast det tar inte så där otroligt lång tid att gå heller.


Vilket skönt väder det har blivit helt plötsligt! Kanon väder, hoppas det fortsätter nu och att snön som kom i måndags och tisdags var absolut den sista som kom för den här säsongen. Det är rätt skönt att man inte behöver hålla på att trilskas på med overaller och många lager kläder på barnen när man ska gå ut. Linus bråkar sällan numera när vi håller på att göra oss i ordning för att gå ut.

Det är skönt!!


Av Jessica - 3 maj 2011 20:44

Älskar min frisyr och hårfärg!

Känner mig så nöjd när jag gick ifrån frissan så det är helt underbart!!

Skönt att kunna lägga ut pengar och att man blir riktigt nöjd också, min frisör är en tjej som jag ska behålla!

Sen att hon är så snäll och håller lite extra öppet gör ju inte saken värre heller!


Annars har det varit en mycket spännande dag idag! Ganska roande och jag tror att jag inte har så där många kvar i min familj. Men det är upp till dem och det är inte jag som blir drabbad eller har en förlust över det. Det är deras egna val och jag orkar inte med människor som inte kan vara ärliga. Det finns en gräns för alla människor och de här har gått över den för ett tag sedan. 

När man ber dem vara ärliga och de kan inte ens säga det rakt till mig så behöver jag inte dem hos mig. Jag lägger inte ner en massa energi på människor som bara tar energi ifrån mig och inte kan ge något tillbaka. Falska människor ger bara negativ energi och då får de vara.


Men det var lika bra att det hände nu och inte senare för det hade bara gått ut på mitt humör. Mår så mycket bättre nu när allt är sagt och klarar de inte av att höra sanningen så tänker jag inte säga något mera heller.

Behöver inte låtsas längre att allt är så bra och inget dåligt har sagts och att ingen säger något bakom ryggen längre.

Det är okej, ni får prata skit om mig för jag vet vad som är sanningen och tål ni inte att jag är så mycket starkare än er så är det erat problem.

Jag tycker inte att man ska vara så missunsam och kan man inte glädjas att någon har/håller på att bygga upp en stabil framtid så behöver de inte heller finnas till hands för mig.


Glädj er i stället att jag står på egna ben och att jag tryggar en framtid för mina barn. Det är de enda som betyder något för mig. Att mina barn mår bra och att jag kan ge dem allt jag vill.

Vill jag ge mina barn något så kan jag göra det när jag vill och det är så det ska vara anser jag. Jag tycker att man ska kunna sträva efter det och jag nöjer mig inte med något mindre.


Nu ska mina älskade barn få krypa ner i sina pyjamaser och vi ska läsa någon bok tillsammans innan det är dags för dem att sova lite.

Av Jessica - 3 maj 2011 09:54

När Linus kom på sjukhuset fick han komma direkt in på ett rum och så kommer en sköterska och tittar till honom och rätt så fort kommer en läkare och tittar på hans blåsor som han har lite överallt på fingrarna, som tur är så är de bara ytliga och Linus vägrar få något på dem. Plåster när nämligen farligt har han fått för sig så han vägrar ha något sådant på sig.


Sedan får han göra ett ekg för att hålla koll på lillhjärtat på honom men det ser helt vanligt ut och något annat hade man väl inte räknat med eftersom att han var så pigg och bara lite ledsen när han åkte. Han var ju ledsen för att han fortfarande var "smutsig" på ett finger när han åkte. Blev ju svart på fingret men de gick inte bort när vi spolade vatten så han var sur över det.


Men när han kom hem så vart han lite trött så han ville vila och det var väl inte så konstigt när det blev så mycket på engång.


Linus är ganska väluppfostrad för varje plupp de satte på hans kropp när de skulle ta ekg:t så sa han tack. Blev rätt många tack innan de var klar. (;

Tror lite att det är hans sätt att känna lite trygghet när det har hänt något, för om han slår sig eller gör sig riktigt illa så kommer det ofta tack så mycket från honom om man gör något för att försöka trösta honom.


Han säger ju alltid annars tack om det är något men jag tycker väl att man kan glömma bort sånt när man är riktigt ledsen men det gör inte Linus.

(;


Idag ska jag iväg och klippa mig, tror även att det kanske blir lite hårfärgning. Får se lite hur vi ska göra. Som jag har längtat efter den här tiden idag! Äntligen så blir det lite ordning med håret.


Linus ska åka på sitt minisim med Nillan, han längtar säger han. (=

Fredrik ska ta Agnes och åka och veckohandla undertiden så det är gjort också. Ska bli skönt att bara ta det lite lugnt och bara njuta hos frissan.


Pratade med Johanna igår och det uppskattades verkligen. När jag pratade med henne så skulle Agnes också prata lite med Johanna så det var lika bra att låta henne göra det annars går hon efter och ropar hela tiden. 

Linus tyckte att jag pratade lite för länge så det blev mycket ropande på mamma, mamma, mamma, mamma och mera mamma innan vi la på. (;


Imorgon kommer Sara och Ofelia hit! Ska försöka tima in lite så jag kan sätta barnen i vagnen och gå och möta henne då också! Tror att Linus kan sitta i vagnen om jag berättar att vi ska möta Sara och Ofelia, brukar kunna gå att muta honom då.


Nu ska jag visst läsa för Agnes.

Av Jessica - 2 maj 2011 14:35

Vi kan ju börja med att skriva att Linus har fått åka till barnkliniken. Ringde till vårdcentralen och berättade att han hade fått en stöt av en skarvsladd och fått brännsår på fingrarna. Han har lyckats förstöra en skarvsladd och skulle laga den utan att berätta något för mig så han har bränt sig rätt bra.

Vi spolade vatten och ringde Fredrik. Fredrik cyklade hem på någon sekund kändes det som och så vi ringde vårdcentralen för det var kortare kö dit än till sjukhusrådgivningen.

Vc ringde upp oss och så vi berättade vad som hade hänt och då sa hon vi pratade med att hon skulle ringa upp till barn för att höra med dem för det var så längesedan de hade haft hand om något sånt. 

De ringde upp oss efter en liten stund och sa att vi skulle åka upp till barnsjukhuset med honom för att kolla. Det var visst viktigt att man kollade upp lillhjärtat på honom och så.

Så nu är de där och Agnes och jag är här hemma och bara väntar, det är ingen hit att ta med sig en 1åring dit upp och vänta.



Från en sak till en annan, jag blir så jävla less på min familj. Att det alltid ska vara en massa skitsnack hit och dit och en jävla massa lögner och lite mera lögner för att försöka dölja de första lögnerna.

Varför inte bara vara ärlig och säga sakerna?

Den sista månaden har nog tagit det största priset i skitsnack och lögner än vad jag har varit med om. Fyfan säger jag.

Vet inte om jag ska skriva allt eller bara låta det vara?

Men jag vill att man ska vara ärlig och frågar jag någon då vill jag få ett ärligt svar faktiskt!!

Jag har aldrig sagt att jag är perfekt, skryter bara när jag själv vill och känner att jag faktiskt kan få göra det, vad jag slösar eller sparar mina pengar på är min och Fredriks ensak, det är vi som har tjänat ihop dem och sist men inte minst så umgås jag med vilka vänner jag vill och jag har faktiskt några väl valda vänner som jag anser är värdiga att ha som riktiga vänner. Känner att det är viktigare att ha några få nära vänner än många ytliga.

Visst, jag är inte så där super smal längre och det är väl så det kan bli emellanåt, men det är min ensak. 

Ni som pratar om mig och tycker att jag är så otrolig bra samtals ämne får gärna bjuda in mig till det också så kan ni prata om det öppet i stället för att gå bakom min rygg. Tyvärr kommer så många ikläm om ni går bakom ryggen.

Att blod är tjockare än vatten vet jag inte längre om jag kan hålla med om, vet inte hur länge jag orkar med detta.

Jag försvarar inte alltid mina släktingar, de gör saker och säger saker som får stå för dem och så är det helt enkelt. 


Blir inte på bättre humör heller för den här snön som ramlar ner!

Av Jessica - 2 maj 2011 11:37

Den här helgen har inte alls blivit som det var tänkt.

Vi har väl hunnit med mycket men det har varit stress och mera stress hela tiden.

Vi var ut till birsta och handlade lite, ut till matfors för att säga grattis till Mikaela, kolla lamporna till bilen, till kuben, lämna igen nyckel, låna bil, varit till tallnäs och grattat Sofia, varit ute och lekt i det kalla vädret.

Lätt sammanfattat var det iaf.


Just nu ligger Agnes och sover lite och Linus ligger på soffan med mitt täcke. Verkar inte som att det blir så mycket gjort än på ett tag. Blir säkert bättre efter lunch men det verkar lite som att vi alla har lite dålig dag idag. Men det får väl vara så ibland också. Tror barnen vaknade lite för tidigt för att de skulle ha varit på toppen humör. Linus kunde inte sova för hans pappa höll på att göra sig i ordnign för jobb och Agnes dag började med ett blöjbyte och det gjorde nog att hon itne kunde somna om.


Är så less på det mesta här hemma och allt sådant också.

Vet inte om Fredrik har stockholm onsdag-torsdag den här vecka så jag kan inte planera som jag vill heller. Det är så drygt när det här så här, men det blir bättre snart. Det är jag helt säker på och det har jag bestämt.


Tror det är dags att börja med lunchen och sedan tror jag att vi ska ta en städdag och kanske en inne dag tills Fredrik kommer hem. 

Skulle behöva åka och storhandla också, blir intressant och se om det blir av eller inte.

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards