Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Direktlänk till inlägg 9 maj 2012

En av de bästa dagarna!!!! Bekräftelserna!! Underbart!

Av Jessica - 9 maj 2012 10:07

Igår var Linus iväg på 4 års kontrollen på BVC. Han gick igenom den med bravur sa Christina (BVC sköterskan) och det var verkligen härligt att höra.

Mamma fick sitta ute med Agnes i väntrummet så att Linus kunde få göra allt i lugn och ro och slippa ha lillasyster hängades med hela tiden.

Redan när Christina kom och hämtade oss så var Linus glad och pratade på med henne, när vi gick till det lilla rummet så berättade han att han hade fyllt 4 år nu och att han inte har blöja, napp och att han äter kvällsfika på kvällen innan han går och sover.

Skönt att se att vi har en liten social kille här hemma! (;


Sedan inne i rummet så började han med att ställa sig på vågen, den visade på 16 kg så det var 1 kg upp sedan förra året. Sakta men säkert kliver våran lilla kille upp mot "mitten" kurvan. Han ligger fortfarande under den han följde sin kurva super bra.

Efter det så ritades det, han ritade hela familjen, vi var olika stora och hade olika mycket hår.

Agnes var pytteiliten så man såg knappt vad det var för något men det var ändå bra. Sedan när Christina skulle skriva dit namn och datum då ville Linus skriva sitt egna namn så det var klart han fick göra det. Han skrev även: ANES. (utan g för det är svårt att komma ihåg.) Världens bästa Linus tycker att det är viktigt att man skriver Agnes också. Man får inte glömma bort henne!

Efter ritande då blev det färgkoll, han kunde alla färger och påpekade att hon inte visade orange, lila, rosa och den ljusblåa färgen. När hon höll upp ett par pennor och undrade hur många det var, då drog Linus en djup suck och sa hur många det var. Och förklarade lugnt och tydligt att han faktiskt kan räkna till över 30 utan problem nu. 

Ibland vet man inte riktigt vart man ska ta vägen när han ska förklara allt!

Sedan var det dags för ljudkontrollen, spännande värre att få på sig hörlurar och flytta på kulor när man hörde pipet. Nu kan han inte komma och säga att han inte hör något. (;


Sen kom vi till det intressanta med synkontrollen. Linus fick plåsterlapp på ögat fast han inte tycker om plåster överhuvudtaget, han var väldigt emot att ta på sig det utan att klaga alldeles för mycket. Men sen gick det bara bra, på båda ögonen kunde han se precis som han skulle.

Så nu vet vi, ingen dålig syn här inte! Fast det kunde jag nästan räkna ut när han verkligen ser allting annars. (;


Vi fick gå in till hennes riktiga rum för att kolla hur lång han var. På väg dit kom Agnes och mamma med också. Agnes pratade på med Christina så helt plötsligt hade vi inte någon blyg flicka med oss heller. Linus mätta 102,3 cm så han har växt 1 dm på ett år. Hans kurva gick nästan rakt upp så kanske kommer han växa ikapp alla andra? :D

För där var det helt plötsligt ingen jämn och fin kurva utan en riktig uppgång! (:


Pratade på lite där inne innan jag fick ett häfte med mig ut till väntrummet för att fylla i lite som skulle upp till Umeå för det var någon statestik.

Fyllde i det och barnen lekte innan vi åkte och släppte av mamma för att sedan åka hem.


Christina sa att det var så roligt med Linus för man får mycket skratt av honom och att han är så förståndig och förstående. Att man märker på honom fort att han är väldigt mån om de han har runt omkring sig, att alla har det bra och att alla är med så ingen blir ensammen och ledsen.

Hon skrattade mycket åt hans sätt också, hans suck och när hon glömde visa andra färger.


Hon frågade om han trivdes på dagis och jag sa som det var att han aldrig har gått där och hon tyckte att det märks inte att han inte har varit där. Att jag har gjort ett hemskt bra jobb med mina barn och att jag ska vara stolta över dem.

Pratade lite om att jag har fått höra att det är så "viktigt" att barn går på dagis när de har fyllt 3 år men hon sa att så länge de utvecklas och ändå träffar andra barn och så där så är det inte viktigt. Att Linus var ett bra exempel att inte behöva den stimulansen utan att jag kunde tillgodo se den ändå.

Sen sa hon: Hur gjorde de förr i tiden när dagis inte fanns? 


Men det bästa av allt var: Men gud så smal du har blivit!!!! Det var bland det första hon sa till mig! Det kändes underbart att höra efter allt slit!

Och att dessutom få höra det när jag har stått stilla och till och med ett litet plus där. Var så underbart att vekrligen få bekräftelse av någon som inte står en nära och inte har vetat om att jag har kämpat med mitt.


Gårdagen fick verkligen bara plus hela dagen! Underbart!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 12 april 2015 19:33


 

Av Jessica - 18 mars 2015 18:24


  Hipp hipp hurra!! Grattis på födelsedagen älskade Agnes!   ...

Av Jessica - 16 september 2014 08:53

I lördags somnade min faster in. Det är så overkligt. Jag har svårt att förstå, finaste faster. Vila i frid. <3 ...

Av Jessica - 8 september 2014 21:19

Idag somnade min farfar in. Det var på ett sätt väntat, sedan en kort tid tillbaka har han varit dålig så jag förberedde mig hela tiden för det här. Men ändå kändes det lika tungt som andra gånger när pappa ringde mig. Nu får farfar frid, han får tr...

Av Jessica - 30 augusti 2014 10:29


Den här veckan var det inge så bra start på dagis för Agnes. Hon har varit ledsen varje dag och hon har inte velat gå dit. När jag har kommit för att hämta henne så har hon sprungit till mig och vill hem direkt. Jag tror att det har blivit fel för ...

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards