Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica - 8 oktober 2009 12:35

skulle bjuda er på en bild hur Linus ser ut utan sin vänstra fram tand.

Igår när vi var hos tandläkaren så fick Linus sitta i min famn, vi pratade lite med tandläkaren och han frågade om han hade blött mycket, eller fått fläskläpp eller något. Sa  som det var att det var lite blod bara några minuter och inge mera. Fick känslan att tandläkaren inte trodde det skulle vara nåt. Linus fick sitta i min famn och det var bara till att låsa alla armar och ben på honom och försöka tvinga honom att gapa. "oj, det var ett rejält slag" Sa tandläkaren när han såg tänderna, då skulle han känna litegranna på tanden och plopp så drog han ut den med handen bara. Var lite hemskt en sväng, det kom några tårar för mig. Inte för att Linus skrek och hade jätte ont utan att de drog ur tanden med handen och att Linus skulle slippa ha ont mera.

Jag som ville spara hans första tand och allt men det var ingen idé eftersom den var i X bitar!

Nu däremot så är roten kvar och lite rester och igår var det inte lika hemskt som idag. Det är riktigt svart nu och om det inte är bättre efter helgen måste jag ringa tandläkaren igen och se vad vi ska göra.. Blir intressant att se. Tandlösa fisen min!!


Annars idag så ska vi till BVC för vaccination, vägning och mätning. Blir skoj att se om allt är somt det ska, brukar ju ligga lite knasigt varje gång och det ska ju alltid klagas.. Den här gången känns det inte som att det finns nåt att klaga på, han har blivit lång och jag tycker att han väger som han ska.

Ska även ta upp lite utslag som han fortfarande har och som salvorna inte verkar hjälpa emot.

Tror mamma skulle följa med, Linus blir inte lika elak mot henne när hon ska hålla fast honom och sånt. Han är så elak länge på mig efteråt så då fungerar det bättre med mamma. (=


Blir skoj och se när Linus vill börja äta riktigt igen... Var hos mamma igår hela dagen efter tandis, var skönt att vara där.. Linus var riktigt duktig och sov i Sofias säng utan att ramla ner också! Han kom ut själv till tvrummet när han hade vaknat. *myyyys*


Av Jessica - 7 oktober 2009 08:45

Linus slog sönder sina 2 framtänder igår kväll när vi var hemma hos Örjan och hälsade på. Vi hade hunnit vara där i 15 minuter kanske när det hände.. Jag hann inte fram till trappen där Linus var innan han dundrade rakt ner från 4e trappsteget rakt ner i stengolvet.

Så imorse var det bara att ringa tandläkaren, ska åka snart till kvissle och försöka hitta tandläkaren där! Blir intressant och se hur det här kommer att gå. De verkade supersnälla så det kommer säkert gå bra, men det blir intressant.

Natten har varit ett helvete för Linus, han har haft så ont och kunde inte äta något alls. Han kunde inte ens ha nappen för det gjorde nog för ont, han skrek ajaj och höll sig för munnen hela tiden.

Älskade lillgubben!


Kunde ta en liten bild, dock så bjuder jag på en liten kuse också. (; Eller rättare sagt, Linus bjuder på den! 

Men det var så svårt att få en bild på tänderna...


Ena framtanden är det bara ett hörn som har lossnat men det är ingen fara med den. Tror jag. :P

Den högra däremot är helt krossad och nu har det lossnat massa bitar..

  

Av Jessica - 6 oktober 2009 11:50

här hemma är det bara trots trots och åter trots. På hög nivå dessutom, nu handlar det inte bara om en liten stund utan det kan ta några timmar innan Linus inser att mamma faktiskt bestämmer och INTE tänker ge sig. Har aldrig någonsin träffat på något barn som är så fruktansvärt tjurig som Linus, sen att han blir så arg, skriker, bits, slåss, spakar och slänger allt och gärna han sig själv också är fruktansvärt jobbigt. Förstår inte vart det kommer ifrån?.. Hur kan det komma så mycket tjurighet och ilska från den lillakroppen.

Vet inte riktigt hur jag ska hantera allt heller, verkar aldrig hjälpa oavsett hur mycket jag skäller på honom. Ignorerar jag honom blir det något annat jävulskap jag får akta mig för. Vill inte ens tänka på hur det blir i tonåren om det här  humöret fortsätter.

Börjar bli mer och mer säker på att han inte har någon aning om vad han gör när han är som argast, det kan nämligen bara slå över och då på mindre en en halv sekund är han världens underbaraste och har nog ingen aning om vad han har gjort.

Men som vanligt när man försöker prata med någon om hur Linus är så verkar det "normalt". Allt är normalt, att han inte sover och får sina vredesutbrott och att han inte kan sitta still överhuvudtaget...


Behöver man ens nämna om man är glad om han lyckas sova en längre tid i streck utan att vakna?

Nu ska jag försöka klä på den unge herren och se om han vill lägga sig i vagnen en stund

Av Jessica - 4 oktober 2009 13:15

Har inte skrivit på flera dagar för jag har legat i sängen med världens förkylning och huvudvärk! Var riktigt jobbigt ett par dagar men nu känns det hur lugnt som helst.

Linus har precis kommit i vagnen ute på balkongen, blir intressant och se hur länge han sover idag.?!

Han brukar ofta sova den här tiden men är man inte så trött så är man inte! Visst det är bra med rutiner men fungerar det inte så fungerar det inte. Linus är INGEN rutin människa och det var bara att inse. Att han bara sover några timmar per dygn och inte lika mycket som alla andra, bara att svälja och se glad ut och skita i att man själv behöver mera timmars sömn.


Inatt var första vällingsfria natten för Linus, den var intressant. Var inte lika skrik och hyseri som jag hade förväntat mig. Utan det var mest små gråt hela natten och det gick rätt lätt ändå.


Idag var vi upp till Maria och Johan och hälsade på en liten sväng, fikade lite och fick med mig några böcker hem. Fick med oss en hylla som ska upp i förrådet också så det kan bli lite ordning där.

Pratade lite skit och Linus spelade munspel mest hela tiden och tog det relativt lugnt. Han röjde järnet ett litet tag och öppnade alla skåp och lådor som han kom åt. Men det var inte lika intensivt som det brukar vara.


Just ja, Linus fick en jätte fin present igår. En jätte söt pyjamas! Han blev så söt i den och det var ett monster på magen så han sprang och skrämde mig igår med sin mage. Han var såååå söt!!


Nu ska vi slå på en film och se en liten stund. Sedan när Linus behagar att vakna så åker vi nog till mormor.

Återkommer nog senare eller imorgon, justja, imorgon ska jag hem till mamma, vi har inge vatten på heeeeeeeeeeeeeeeela dagen och sånt är så drygt!!

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards