Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica - 15 oktober 2009 11:07

inte underbara natt. Blir så matt och trött emellanåt när Linus inte vill sova på nätterna!

Dessutom kommer den här natten som kommer bli ett rent helvete tror jag eftersom att han inte ska få nåt i lillmagen efter 00:00.

Men men, bara bita ihop och se glad ut!


Igår när mamma kom så fick Linus lägga sig ute nästan påengång, vilket var bra får då tänkte jag att mamma och jag kunde fika i lugn och ro. Vi pratade lite och kollade upp lite olika saker och sedan efter 45 minuter så hör jag MAAAAMMA, maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamma. Men jaha, då var det bara att hämta in lillkorven!

Han tyckte att 45 min sömn räckte. Ja visst gjorde det. Var lite grin och gnäll på kvällen men det gick bra ändå. Vi tänkte låta honom vara vaken fram till 22 som vanligt och det gjorde vi. Vi hoppades att han skulle sova hela natten. Men det tyckte inte Linus.

Bara att  hoppas att han kommer sova hela nätterna inom snar framtid.


Fan vad jag hoppas att nästa barn kommer kunna sova på nätterna iaf, kommer bryta ihop annars om jag har 2 barn som tänker vara vakna. Trodde väl aldrig någonsin att jag skulle känna som jag gör just nu.

Förstår inte hur jag kommer klara av det. 

Kanske kommer det kännas bättre nästa vecka efter ultraljudet. Vi kan ju hoppas!



Nu är det bäst jag underhåller Linus, gnällmaster nr 1 idag!

Av Jessica - 14 oktober 2009 10:26

  


Linus har kommit på att man kan klättra upp överallt och stå i alla fönster, som tur var hittade jag honom i "rätt" fönster. Här har vi i alla fall soffan nedanför om han skulle ramla, det är värre med de andra fönsterna.


Den här natten var inte lika snäll som igår, men han vaknade bara 2 gånger så det var okej ändå. Han somnade om rätt fort ändå så det var lugnt.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på att göra idag, får se om mamma har något förslag efter hon är klar med mammografin. Tror hon skulle vara klar senast 11:30, så får då helt enkelt.



När ska snön komma till Sundsvall egentligen? Jag bara väntar och väntar och längtar nu. Så skoj med mycket snö, då menar jag snö och inte slask. Sen behöver det inte vara -20 heller utan hålla sig runt -3 så räcker det. (=

Vill kunna gå ut och leka med Linus och låta honom åka pulka och hoppas på att han tycker det är lika roligt i år som sist snön fanns här!

Skandal att det är snö i Stockholm idag  och inte här!

Det tycker jag faktiskt.


Haha, vet ni? Igår morse när Ebba vaknade så pratade hon lite med Maria. Det hade sagts det här på ett ungefär.


Ebba: ÅÅÅÅhhhh, vad jag önskar att Jessica och Fredrik ska skaffa ett till barn.

Maria: Men Ebba, de ska få ett barn i mars.

Ebba: VAAAAAAAAAAAA?!?!?!?!?!?!?!? Varför har ingen sagt nåt till mig?!?!?!

Maria: Det trodde jag att vi hade berättat, vi har nog bara glömt det.


Sen var inte Ebba sur länge för ingen hade sagt nåt utan då blev hon så glad att hon ska bli faster igen. (=

Av Jessica - 13 oktober 2009 15:59

På fredag morgon klockan 07:45 ska Linus sövas och få den hemska tandbiten bort opererad!

Det gick undan med tiden och det är jag super glad för. Tandkirurgen ringde idag och berättade om allt och tiden och allt sånt. Det är så skönt att den kommer försvinna så kanske vi kan återgå till det normala inom kort. Sen vet jag inte om han kommer ha ont länge efteråt men det tror jag väl ändå inte?

Vi ska vara på barndagvården runt 7:30 på fredag för att göra i ordning allt.


Annars då?

Linus gick och la sig runt 22, vaknade 06:30 imorse!! Förstår ni vilken dröm??!?!?

Han fick lite välling då och vad händer? Han lägger sig och sover till 8:30! Whiee, helt underbart är det här!

Bara att hålla tummarna att han sover hela natten inatt också, men det är okej om han inte skulle göra det utan att om han vaknar 1 gång så är det lugnt. Men inte miljoner. Känner mig riktigt utvilad fast jag har haft världens huvudvärk  idag igen. Är det möjligt att jag har sovit för mycket inatt? (=


Mormor ringde mig igår kväll runt 23, orkade inte prata för jag hade lagt mig och hade ont i huvudet. Ringde upp henne idag, hon berättade att min morbrors katt som är inneboende där för tillfället fick kattungar igår. Katten fick först 2 st som mormor fick lov att spola ner för de var inte färdig utvecklade överhuvudtaget, sen kom en liten svart sak mitt på mormors säng, sen en på golvet och en i hennes plats. Den som föddes på golvet brydde sig mammakatten noll om, hon rörde den aldrig. Dessutom att mammakatten fick storspel och blev helt galen på mormor och mormors granne som hjälpte mormor att ta reda på allt. Katten flög på och bet och rev dem. Försvarar kattungarna? Ja visst, men hon har varit galen den sista tiden ändå och bitit och klöst folk som bara har gått förbi. Tror katten har problem med psyket något fruktansvärt. Hemskt att säga men jag tror hon skulle må bättre om hon fick komma till katthimlen faktiskt.


Nog om detta, ska lägga mig en stund igen. Fredrik ska få gå och handla lite med Linus så jag kanske kan sova bort huvudvärken en liten stund.

Av Jessica - 12 oktober 2009 18:29

Tandläkaren ringde idag, vi har fått en remiss till tandkirurgen. Frågade om hur länge det kunde ta och hon sa att det kunde ta månader om vi har otur men eftersom lilleman är så liten så skulle han prioriteras så vi ska hålla alla tummar och tår att det går undan!


Blev inge däckbyte idag, Örjan kom på att han hade lite att göra så vi ska ta det till helgen ist. Då kanske man kan snika åt sig lite middag där också. (;

Var längesen vi åt mat tillsammans med han och Maggi, att Maggi gör hur god mat som helst också gör inte saken bättre. :P


Fredrik är hemma hos sin mor en sväng och hjälper Jens med nåt. Han fick lov att ta Linus med sig för jag behöver andas lite. Linus och jag har inte gjort så mycket mer än bråkat idag, han har nämligen fått för sig att han ska stå och sitta på fönsterbrädan i tvrummet och det tycker inte jag!


Nu ska jag vila lite och titta på unga mödrar

Av Jessica - 12 oktober 2009 10:24

Det är den stora frågan om det blir det eller ej.

Var till tandläkaren kl 8:30 med Linus, den här gången gick det relativt lugnt till. Linus var rätt snäll och gapade så tandläkaren kunde få titta med sin lilla spegel. Det där som ser dött ut på tanden är nerven som ligger utanför så det är inte så superkonstigt att Linus har ont och inte vill äta!

Han var så duktig så han fick en liten tandborste igen och den och förpackningen var skoj att leka med.

Tandläkaren skulle ringa upp idag till tandkirurgen och bestämma hur man ska gå vidare nu, för han måste få bort den lilla tandbiten och roten som är kvar och det är inte så lätt när man bara är 18 månader att ligga still och gapa då. Och tandläkaren ville inte att man ska bli rädd för dem och inte tordas alls att komma dit när man är 3 år.


De skulle höra av sig idag eller imorgon till oss om hur och när och vad som händer. Nåt ska det göras men frågan vad som är bäst för Linus del.

Så det är spännande.


Är riktigt pisstrött idag! Tror inte att vädret gör saken bättre heller eftersom det har regnat inatt och små regnat nu på morgonen. Vaknade första gången inatt kl 01, sen 02, 04 och då kunde jag inte somna om heller på engång utan jag tittade på klockan  sista gången straxt innan 05 och så vaknade Linus riktigt för morgonen straxt innan 7!

Underbar natt, får se om den här natten blir bättre. Ändå sov Linus bara 45 minuter igår när vi var hemma hos pappa och han gick och la sig 22 igår kväll. Trodde att han skulle sova bra inatt men nej. Kanske är det för att han har så ont i tanden. Tandläkaren tycker att han gör det bra om han ens vill äta lite...


Nu måste jag plocka ner en klättrande pojke här hemma!!!

Hann inte, han dundrade ner från bordet/stolen som han höll på att klättra på. Verkar inte som han slog sig, tror han blev lite rädd. Slutade grina så fort jag kom fram och frågade vad han gjorde.


Av Jessica - 11 oktober 2009 09:53

Natten var så där, blir tidigt i säng ikväll igen. Blev för sent igår när man la sig runt 23..

Annars då?

Idag ska vi nog åka till min far faktiskt för ovanlighetens skull. Ska ringa honom om en ett tag och se om han är hemma, annars vet jag inte alls vad vi ska göra.

Något skoj blir det nog!


Jag tror att Fredrik verkligen har svårt att förstå att Linus är så pass stor som han är. Jag låter Linus vara med och duka av bordet tex. Ger honom lite disk och säger, lägg de i disken. Då går han dit och lägger upp sakerna på diskbänken och sen är jätte stolt, ger honom lite att kasta och säger de, lägg i soporna och han gör det. Så idag när Fredrik skulle duka av bordet blev Linus jätte ledsen för Fredrik tog bort honom därifrån hela tiden och så fick Linus inte hjälpa till.  Så jag fick helt enkelt förklara för hundrade gången att han ska låta Linus hjälpa till mera!

Det är ju inte bara för min skull Linus hjälper till, det blir inte alltid lättare eftersom man ofta måste göra om de mesta själv. (;

Men han blir stolt och dessutom så kan man ju hoppas på att han inte blir så super bort skämd om jag låter honom hjälpa till. Så det blir en vana för honom att plocka undan efter sig.

Tänker jag fel?

Det är ju inte alltid Linus vill hjälpa till och då behöver han inte det.


Nu ska jag ringa pappa!

Av Jessica - 10 oktober 2009 22:35

Gah, den här natten var inte att leka med. Vi fick så skoj att det vara till att kliva upp straxt innan kl 4 och försöka få Linus att somna om och inte skulle ha vällingen. Straxt innan 5 trodde jag att jag skulle dö, grät av att han hade skrikit helt hysteriskt i 43 minuter i sträck. Trodde han skulle somna av utmattningen men inte han inte. Gick ju aldrig att somna om och runt 7 var det verkligen morgon här hemma.


Runt 12 drog vi till Danne och hälsade på, min kusin Nillan (Gunilla) skulle tapetsera där och då tycker vi det passade att hälsa på han ändå. Linus blev glad när han vaknade och upptäckte att hans älskade gudmor var där efter att han hade somnat. (=

Var där hela dagen  mer eller mindre, sen hem. Jag åt lite kräm medan grabbarna drog och handlade middag. Var meningen att de skulle laga den men eftersom de inte har någon aning om hur man lagar mat så fick jag så lov att ställa mig vid spisen! ;P


Sitter och kollar på Ice Age 3 nu. Linus sover sen straxt efter 22, blir intressant och se om han vaknar som vanligt. Snällaste Fredrik lovade mig sovmorgon imorgon! Bara att hålla tummarna att jag kan sova fast lilleman är uppe med Fredrik och härjar runt och för ett herrans liv. (=


Nu blir det nog göra sig redo för natten, sluta svamla här helt enkelt!

Av Jessica - 9 oktober 2009 12:38

  



Det ser rätt äckligt ut med den döda delen på roten. Ska ringa tandläkaren på måndag och höra om han verkligen ska ha det så.

Och hur jag ska göra med tandborstningen, får nämligen inte röra vid den delen för då skriker han tills han svimmar eller kräks. Så jag försöker undvika det så mycket som möjligt, verkar lite som han dessutom har lite ont fortfarande där. Gråter så fort han råkar bita något på den tanden och det skulle bara göra ont i några dagar om ens det efter att hans tand var dragen.


Annars går var jag på BVC, det var inte mycket att hurra för det. Fick inte ett enda svar på mina frågor. Frågade om de kunde rekommendera någon annan salva än miniderm och propyless för hans torra fläckar som han har över hela kroppen och lite till. "Bara fortsätta och smörja med allt och bada han mindre" Men det är säkert 1 år sedan som Linus badar varje dag. Nu badar han 2 gånger i veckan. Sen att Åsa inte ens kan titta en i ögonen när hon pratar gör att jag inte tycker om henne. Sen var allt bara "normalt" med allt, torrheten och lite sånt. Men jaha, så varje barn är mer eller mindre så torr så det rasar skinn av dem när man rör vid deras hud? Tror inte riktigt det. Han fick sprutan i armen iaf och så vägdes han och mättes han.

Han har inte kommit upp till 12 kg ännu, trodde att han vägde 13 kg. :P

Han har blivit lång, 81,5 cm lång! 6 cm sen sist och det var kanon för han börjar bli "normal" lång nu! :D

Kanske inte får en så kort son ändå. (;


Till nästa barn om jag får Åsa då kommer jag tyvärr be om en annan. Lite hemskt men eftersom hon aldrig kan svara på frågor och inte har tid någon gång till att prata om vissa saker så orkar jag inte med henne. Tycker att de kan ta sig lite tid när det gäller frågor om barn. Men det har varit så varje gång jag har haft Åsa, kanske har hon inte tid vad vet jag. Men vi fick nämligen komma in tidigare igår och dessutom så sa hon bara att hon skulle hem så fort vi var klara.

Ska ringa läkaren på barnkliniken och fråga om han kan skriva ut mera salvor i större flaskor. Av han får man iaf svar på frågor och där verkar de som de bryr sig. Åsa hade inte ens läst Linus journal innan vi kom så hon hade inte något koll på nåt. Sånt är så dålig stil.



Ikväll ska Fredrik iväg och äta med sitt gamla jobb. Trevlig Fredag!

Blir intressant och se hur många gånger det blir innan jul det här året. Ska försöka tvinga på honom att ta Linus en hel dag snart så jag kan få använda upp mitt presentkort som jag fick till spa någon gång snart. Vore lite trevligt att få använda det eftersom jag  fick det när jag fyllde år. Det är ändå 31/3 som jag fyller år så det har gått ett par dagar nu!'


Vad jag längtar till vintern. Drömde att det snöade inatt, vaknade runt 4 och tittade ut. Insåg då att det bara var i drömmen det snöade också. Skit tänkte jag och somnade om. (;

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards