Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under september 2010

Av Jessica - 14 september 2010 13:59

Vet att det är längesedan jag skrev, har inte haft så mycket att skriva om så då lät jag det  vara ist.

Snart är det dop, inte alls så länge kvar och allt är färdigt mer eller mindre inför det. Känns skönt att man är ute i god tid med allt så man slipper stressa i sista minuten. Tror det kommer bli bra. :)


Idag är det riktigt ruskigt höstväder ute och det gillar vi! Eller vi och vi, jag gillar det och det är väl det som räknas? ;P

Väntar nästan på snön nu faktiskt, längtar till vinter som vanligt. Igår insåg jag att det är inte alls länge kvar till första advent! 

Tänk vad mysig julen kommer bli nu när Linus är lite mera medveten om saker och ting! 

Vi har dessutom börjat prata om att Tomten ska få ett paket av Linus, han ska nämligen skänka bort alla sina nappar till tomten. Vi börjar så och om han har slutat innan det så är det ju bra men annars är det julafton som gäller!

Vet inte vart vi ska vara i jul heller, det är väl dags att  vi börjar kolla upp det snart också. Ska försöka prata mera med Fredrik om det, det är lika bra att vi börjar prata om det nu eftersom vi har ett par ställen att vara på. 

Tror inte att vi blir här hemma igen allihopa, vet inte om jag orkar med det nu faktiskt. Konstigt att jag orkade det när jag var gravid men inte nu? :P


Justja, Linus sov en hel natt inatt igen! Varför kan han inte göra det flera nätter? Vi vet att han kan så det borde inte vara så svårt för han att göra det flera nätter i rad.


Jag har hemskt ont i halsen och har ont i kroppen idag. Känns inte alls så skoj faktiskt. Men inte snorig ännu som tur är. Så jag hoppas att det inte blir värre för jag orkar då inte vara sjuk dessutom har jag inte tid med något sånt! :P


Tänkte rensa i garderoben idag, men sen insåg jag att om jag gör det så kommer jag inte kunna göra mig av med kläderna eftersom det är kläder jag SKA kunna komma in i igen. Tänkte lägga ner dem i förrådet men just nu har jag inget att lägga dem i. Så det blir nog en soffdag mesta del idag. Trodde att Linus hade tänkt sova en sväng på dagen idag men nej det ska han inte säger han. 


Nu ska jag göra något mellis och sedan krypa upp i soffan med Linus medan Agnes sover. Sedan får hon göra oss sällskap ett tag!

Av Jessica - 11 september 2010 10:31

Så nu har Agnes fått sin andra vaccination och den fick hon i torsdags. Ser fortfarande ut som att allt fungerar kanon bra och hon inte blir sjuk av den. Så vi fortsätter hålla tummarna att ingen feber dyker upp.

Hon fick vägas och mätas också eftersom vi fortfarande stod på efterkontroll med barnkliniken. Tog ganska lång tid det där och vet ni vad? Hon har gått upp och lagt på sig lite på längden också. Kanske inte världs mycket men det går framåt och nu behöver vi inte komma förrens det är dags för 8 månadens kollen.


Agnes, 6 mån

Vikt: 6470

Längd: 63,5


Linus, 6 mån

Vikt: 8630

Längd: 68,5


Jag förstår skillnaden. Tycker fortfarande inte att man ser att hon är så liten, eller är det för att jag inte tycker hon är liten?

Men om man ser siffrorna så är det skillnad. Bara att inse, hon är liten och nätt helt enkelt jämfört med Linus och kanske med andra? 

Hon går upp nu iaf och då får det vara så. Jag gör det jag kan och mer kan man inte begära och hon är hur nöjd som helst.

Var lite roligt när de frågade om hon kunde vända på sig, vi hann inte svara utan då vände hon från mage till rygg på mindre en 1 sekund. Hon är snabb när hon vill och sitta själv har hon också gjort ett tag så. :)

Hon utvecklas verkligen som hon ska!


Nu ska Linus och Agnes åka ner till farfar och hälsa på en sväng. Vi ska naturligtvis med och efter Linus har sovit ska vi fika hos Sara! Vad mysigt det ska bli!!

Av Jessica - 8 september 2010 09:29

Agnes kan sitta på golvet helt själv. Hon kan ju inte krypa eller knappt åla iväg, det är väl fortfarande inte så långt kvar men hon kan sitta själv på golvet när man sätter henne. Så det går framåt.

Bjuder på en bild! 

  

Av Jessica - 3 september 2010 09:22

Jag älskar mina barn, det gör jag. Men ibland känns det som att de håller på att göra mig galen. Speciellt när de båda bestämmer sig för att de två ska ha en dålig dag tillsammans. Det är väl mest den större jag blir galen på när man ändå kan prata med honom, Agnes vet man ju inte riktigt riktigt varför det är fel dag för henne. Det får man ju bara ta eftersom hon är så liten. Även att Linus har kommit in i någon fas där det bara är mamma som gäller, inte ens pappa fungerar. Tur har jag att det går med Fatima eller Bodil emellanåt. Inte alltid men ibland, det gör ändå mycket. Som igår när vi var hos mamma, då hade jag kunnat lämnat Linus där och bara gå för då vart jag less att det bara var jag som fick göra något. Fredrik fick inte ens klä på honom utan Linus skulle också med in på toaletten och jag orkar inte med sånt jämt.

Tror det var Fatima som fick göra allt innan det var färdigt, tur hon är stora damen så hon tycker det är lite skoj också. 


Natten har inte varit så där super skoj, Linus sov inget igår på dagen igen och man hade någon förhoppning om att han skulle sova hela natten men så fel man hade. Dessutom att man bara fick ta allt gnäll på kvällskvisten gjorde ju inte allt, tror ändå att det är lika bra att Linus får sova på dagarna eftersom han inte sover bättre eller längre om han inte sover.

Får se hur jag gör idag, skulle helst av allt vilja att han sover lite nu redan pga hans fina humör.


Nu är det bäst jag springer och roar dem innan några saker har gått sönder. Linus kastar allt när han är förbannad.


Även att jag har känt att jag lever som en ensamstående den sista tiden gör nog inte saken bättre. Tror att jag är irreterad på Fredrik mest hela tiden och då har det nog gjort att mitt humör inte tål så mycket innan jag blir less.

Tror det är nog för att det känns som att Fredrik bara har suttit vid sin mobil eller sin dator så fort han har varit hemma, han har så jävla svårt att se att det finns saker som behöver göras här hemma. Och att man tjatar och gnatar och gnäller jämt är inte så skoj så jag skiter i det numera, säger åt honom 1 eller 2 gånger och sen får det vara tills han gör det. Problemet är bara att innan det är gjort så går det lite för lång tid emellan åt och då känns det tyvärr bättre att jag är ensam. Han vet om vad jag tycker och tänker men det ska vara så hemskt svårt för honom att göra saken bättre också. Dessutom jobbar han åter igen i helgen. Tror han är ledig nästa fredag.. Jippie.. Eller?

Av Jessica - 2 september 2010 08:38

Linus sov hela tiden mellan 22 - 08!!! Vilken känsla! Det är ofattbart, så nu håller jag tummar och tår att det kanske kan bli en sådan natt till och en till efter det. Skulle han inte sova så länge igen så spelar det ingen roll bara han sover en hel natt. Agnes vaknade bara 2 gånger inatt och sedan så vaknade hon av Fredriks larm igen. Så då låg hon vaken ett tag och pratade med nu sover hon som en stock igen. 


Igår fick jag fika besök här hemma, det var Bodil och mamma som kom. Justja, fick ju inte glömma att Fatima också har varit här. (=

Linus lekte som bara den med hans mima, hans älskade mima pratade han om innan han somnade också. Så roligt att höra honom när han ska berätta något eftersom han inte är så himla bra på att prata ännu. ;P

Men man hör hur mycket nya ord som kommer och jag tror att de flesta nästan kan räkna ut vad han säger om man lyssnar och har lite fantasi om inte annat. (=


Undra vad dagen bjuder på idag? Ska väl ta och vänta tills klockan har tickat på lite innan man ringer och kollar. Skulle helst av allt bara vilja ta en prommis upp till mamma och bara vara där hemma och inte göra något alls.

Det skulle vara skönt med en sådan dag bara också.

Det jag vet just nu är att jag snart ska starta den dagliga/ varannan dag tvätt som alltid går här hemma. Sedan ska jag se om jag ska starta diskmaskinen nu eller om jag ska vänta tills efter middagen.


Igår kissade Linus bara 1 gång i pottan och resterande av dagen var det på toaletten. Så det går framåt.

Han har fortfarande blöja på sig när han sover och när vi åker bilen. Men det får vara så ännu ett tag. (=

Av Jessica - 1 september 2010 09:35

Måste börja med att skriva att idag är man helt utvilad, har jätte mycket ork och energi!

Mina älskade barn somnade båda två runt 22 och Agnes vaknade första gången för lite mat runt 06 imorse och sov sedan till 08. Linus skulle ha sin förbenade välling kl 02 och sedan var det inte förrens kl 08 som han vaknade!

När hände det här sist? När sov de så här snällt? :)

Synd bara att det verkar som att alla andra har massa andra saker för sig idag, precis idag också när jag har ork och lust att hitta på något. Men det där löser sig, när klockan tickar på så kommer vi ha hittat på massa saker att göra.


Vad ska jag mera säga? Fredrik och jag har varit förlovade i 4 år idag. Tiden går hemskt fort när man har roligt. (?) Eller är det för att man har massa att göra hela tiden och barnen att passa upp på?



Äntligen får jag också säga grattis till Sara och Pierre som ska få sin älskade bebis! Jag är så glad för deras skull!! Mysigt med bebis!!


Hade ett härligt besök av Lena igår. Det var mysigt att hon kom och hälsade på och jag tror att Linus tyckte det var super skoj. Han byggde lite lego med henne också, och helst av allt så ville han nog bara att hon skulle leka med honom och inte sitta och dricka kaffe och prata lite skit med mig. ;)


När hon hade åkt vidare och Fredrik hade kommit hem så klädde vi barnen och åkte hem till mamma och åt tårta. Där var Frida, Roger och deras barn, Bodil och Fatima och bihanget Sara. ;P

Nillan var också där.. och Urban och så kjell-åke. 

Det var skoj som vanligt!!


Kanske måste ta och ringa Fredrik och säga till honom att komma hem med ligg delen till Agnes, hon är lite lätt för att kunna sitta upp själv i vagnen. Sitta kan hon men hon ramlar lätt åt sidorna så jag vill inte riktigt ännu ha henne sittandes. Får se hur jag ska lösa det där. Hade tänkt tagit en promenad upp till mamma senare på eftermiddagen. Ska nog ringa och rådfråga henne hur jag ska göra.


PSt, Tror ni Fredrik ens kom ihåg att det är våran förlovningsdag? Skulle ju bli chockad om han kommer ihåg vilket datum våra barn är födda. ;D


Igår frågade jag, jag fick svar, jag fick fundera och tänka lite och helt plötsligt så har det klarnat. Frågorna kom spontant och svaren var ärliga. Sådant uppskattas och nu vet jag. Tack!

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards