Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under december 2012

Av Jessica - 10 december 2012 08:53

Just precis nu ligger jag och Linus i soffan under mitt täcke och myser tillsammans. Vi tittar på Barnkanalen och pratar lite om allt möjligt, vi väntar på att Agnes tänkte vakna. När hon har vaknat vill lilleman ha varm oboj och det är klart han ska få det då det!

Linus har många funderingar, han funderar om man kan få ny familj om man blir ensam osv. Han har väldigt djupa funderingar och kan oftast komma till makalösa bra svar.
På sista tiden har det varit det här med familjer och vad kan göra att man får nya familjer.
Om man hat haft en familj, sen blir man ensam, får man ny familj då? Vem blir den nya familjen då osv..
Om man är gammal och dör, då blir den som dör kanske ett spöke om den inte vill lämna den levande kvar ensam. För den som lever inte har någon familj.
Så går Linus tankar. Jag har svårt att tackla endel funderingar och ibland har jag svårt att svara på frågor. Men jag försöker alltid svara ärligt och enkelt. Och för det mesta svarar jag med en motfråga och då funderar han ut ett eget svar. Men jag kan hjälpa honom och styra hans tankar ibland åt rätt håll.
Speciellt det här med döden och familjer. Han har nämligen blivit så ledsen ibland av sina egna tankar så då tycker jag att det är lite bättre att styra den till lite gladare och kanske lättare tankar.
När det gäller tomten så får han fantisera bäst han vill!! (;


Av Jessica - 8 december 2012 20:21

Det har snöat här ett par dagar och vi har verkligen fått otroligt mycket snö! Vi klagar absolut inte och vi har varit ute och lekt mest hela tiden.
En dag här tog vi en tur med mormor då hon ville komma iväg på Coop och handla lite. Efter mathandligen bestämde mamma och jag att vi skulle ta med henne och fika någonstans. Det blev inne på själva IKEA då Linus ville det. Men vad gör det?! De har gått fika där. (;

Annars då?
Var iväg på Julbord med släkten idag. Det var älskade farfar som bjöd sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Var uppe på Hussborg i Ljungverk. Trevligt att träffa alla igen då man inte ses alldeles för ofta. De sista gånger man har träffas precis allihopa har varit under så tråkiga omständigheter så det var skönt att få träffas så här mitt uppe i allt det bra!!
Barnen skötte sig exemplarisk och jag behövde knappt göra något. Agnes roade min pappa och storasyster så det säkert räckte och blev över. (;
Linus grejade på med Nillan och hennes telefon.
Som vanligt åt jag som barnen, potatis, köttbullar, prinskorv och leverpastej. Smugglade även med mig en ketchupflaska hemifrån för barnen ville ha det! Haha så skönt att man numera kan skylla på dem! :-P

Nu ska det ordnas med kvällsfika innan jag ska ner tidigt i säng.
Tänkte försöka få en sovmorgon imorgon också då jag är värd det!
Just ja, kör ett julbord imorgon igen. Då blir det på ett annat ställe. Fredrik tar ett på måndag med men inte jag!

Kvällsfika var det ja!....

Av Jessica - 5 december 2012 21:15

Idag kom mamma och spenderade ett par timmar med oss. Lena (mammas väninna) döck upp här också en sväng! Vad gjorde vi då? Jo, vi bakade pepparkakor med barnen då vi hade lovat det. Det var verkligen skoj att se när de små bakade, de kavlade och tryckte figurerna som bara den. Tror att det var enda gången jag har varit med att vi faktiskt har bakat upp hela degen som vi hade köpt. Blir inte så där super många pepparkakor av en köpt deg men alldeles lagomt att göra så man slipper lessna!
Blev naturligtvis lite fika efter det, vi var ju tvungna att kolla så kakorna blev goda. (;
Spelade lite spel och bara hade det bra!

När mamma och Lena åkte så spelade jag lite Wii med barnen innan jag började med middagen. Gjorde spagetti och tonfisksås, trodde att jag skulle få två eller en som absolut skulle matvägra men det slank ner utan det minsta diskussion! Så det kommer vi garanterat göra om inom snart tid.
När barnen åt kvällsfika så kokade jag lite 5-minuters kola som vi ska ha nästa helg. Linus fick smaka lite innan han gick och la sig, han tyckte det var gott och att han faktiskt kan smaka en bit till!
Han kanske tycker om något annat än ren choklad, kinderägg och kexchoklad som lite godis?! Det vore väl skoj att det finns något man kan göra när man vill ge honom något extra. Han kanske kan få något sånt då han fyller år istf tårta som han inte äter? (;

Nu ska jag se om jag kan få ordning på Agnes mössa.. Hon har sånt bekymmer att den snurrar på henne då den är lite förstor. Men vad gör man inte för sitt barn som vägrar ha någon annan mössa på sig? (;

Av Jessica - 3 december 2012 22:26

Behöver jag ens nämna att det är kallt nu? Har varit isigt kallt hela dagen! Trodde jag skulle dö på förmiddagen när vi klev utan för dörren. Men barnen älskar det och det är huvudsaken! Finns det någon bättre känsla än den man får när man ser den genuina glädjen som ens barn får när de gör något de älskar?

Jag kan inte komma på någon som slår det! :D


Lekte på ute och hade oss innan jag startade bilen så den fick bli varm och så skrapade jag rutorna. Körde bort till mormor så hon fick hjälp med medicinerna som ska ner i dosetten. Alltid lika skoj att göra det, eller inte alls. Drygt att hålla på varje vecka att ordna med det men det är något som ska göras och så får vi spendera lite tid med mormor medan vi gör det också. Man ska vara glad så länge man göra det nämligen, kommer en tid då hon inte lever längre och det är något jag inte vill tänka på. Men hon är gammal, det finns med i bakhuvudet hela tiden. Men vi fick sällskap idag hemma hos mormor då min kusin dök upp där i väntan på att han skulle börja skolan. Så det  blev fika och en massa strunt prat. Vi gjorde ju någon nytta och borstade bort all snö från balkongen. Nästa gång kanske man ska komma ihåg att det faktiskt bor en stackars granne under också! :D

Men man lär sig något varje gång.


Precis när kusinvitamin hade åkt på skolan så kom mamma. Barnen blev super glada att hon kom, bara några minuter senare dök stora syster upp och Fatima. Verkligen toppen bra att de kom precis när jag skulle gå på ICA för att köpa några bullar, syster fick passa barnen så fick mamma följa med mig! Allting blir så mycket roliga med sällskap. (;

Sen till mormor och fika, alla 3 barn var ivriga att gå ut och leka. Vilket jag var glad för! Jag slapp klä på mig allt och stå där ute i kylan. ;D

De var ute någon timme innan det var dags för oss att åka hem.

Lite gnäll över att vi skulle åka hem men det gick över fort när vi spelade jätte hög musik i bilen sista biten innan vi var hemma. Agnes tvärsomnade när vi spelade som bäst och det var väl lika bra för hon verkligen trött. 


Nu ikväll så har vi spelat en massa sällskapsspel med barnen, de har fått välja själv vad vi ska spela och om de ens har velat det. Trodde Agnes skulle lessna för på allt spelande men så var det inte. Hon skulle säkerligen kunna ha spelat lite flera gånger av varje spel också. 

Undertiden vi spelade fick knäcken stå på spisen och koka. Och som alltid när jag gör knäck så skulle det naturligtvis koka över! Tror inte jag har klarat det ett enda år utan att koka över. Står och passar att det inte ska koka över men ändå så sväller det upp fortare än vad jag tror det ska göra. (;

Linus blev lite ledsen att han inte fick vara med och sätta knäcken i formarna men tanken var att han skulle sova när knäcken var klar och planen höll! 


Nu ropar sängen efter mig så det är bäst att jag skynda mig! Bara att inse att jag inte är någon morgon människa eller kvällsmänniska! (; 

Sova är så skönt! :D

Av Jessica - 2 december 2012 22:13

Idag är det 2:a december, vilket betyder att vi fick tända första ljuset. Vi tända första ljuset till frukost och barnen fick öppna sin andra lucka på kalendern. Agnes vill hemskt gärna öppna kameller hon. (;
Efter frukosten blev det till att göra sig i ordning och klä på sig för att skjutsa ner barnen till deras farfar och Maggi. Lämnade av dem där och sedan åkte Fredrik och jag vidare till Birsta för att handla julklappar. Gick undan riktigt fort och enkelt var det då jag inte hade några barn med mig. Var nästan inte några andra där heller så det var bra. Behövde inte stå i någon kö alls när vi handlade. Köpte till nästan alla, har bara 3 st kvar och jag vet vad vi ska köpa till dem. (:
När vi var klar ute i Birsta åkte vill tillbaka till Örjan och Maggi. Där blev det lite fika och surr innan vi klädde på oss all vinterkläder så man inte behövde frysa ihjäl när man skulle leka i snön.
In i bilen med barnen, vidare upp till Maria och Johan. Där skottades det och lektes till Agnes blev trött och ville vila i vagnen. Så hon fick hamna där medan Linus fick åka pulka. Blev en liten prommis så Agnes fick somna och lillgubben blev så glad att han fick åka pulka.
När vi skulle gå hem hade Agnes fortfarande inte vaknat så vi lånade pulkan med oss hem så tog vi en prommis medan Fredrik körde hem bilen. Kändes som jag skulle förfrysa kinderna innan vi kom hem.
Blev middag, bad och mys innan nattningen.
Ska alldels straxt gå och lägga mig jag också... Måste bara se klart filmen som jag och Fredrik tittar på. Dock känns det som jag kommer somna innan jag kommer i sängen ;P

Av Jessica - 1 december 2012 19:29

Imorse vaknade vi till ett snötäckt vinter! Det hade kommit någon dm inatt och det har vräkt ner snö hela dagen. Det har varit så skoj och mysigt så vi var ute och lekte! Lite små jobbigt bara att det blåste så snön yrde överallt. Agnes tycker inte alls om att det kom lite snö i hennes ansikte medan Linus älskar snö överallt.
Jag hoppas att Agnes kommer älska snön lika mycket som sin bror då jag också tycker om att vara ute och hitta på saker på vintern. Jag tycker mer om vinter än sommaren.

Fick en otroligt härlig snövall bakom bilen då en stor traktor kom och plogade vägen. Så den enda nackdelen med all snö var att det var lite tungt att skotta bort allt men vad gör det?! Lite träning är det som ingen dör av!! (;
Tanken var att barnen skulle ner till sin farfar idag och Fredrik och jag skulle iväg och handla julklappar och göra lite mera ärenden. (;
Men Fredrik vaknade döende imorse då han har blivit mer förkyld. Lägligt nog så blev han piggare på eftermiddagen. Men Fredrik blir som ett litet gnälligt barn när han är förkyld. Allt är jobbigt och inget fungerar för honom, så det är tur att resterande familj är friska så vi kunde leka ute!

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards