Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under januari 2010

Av Jessica - 24 januari 2010 21:20

Imorse vad jag inte vad som hände, blev tokig på Linus iaf. Vi hade bråkat hela morgonen och vid frukostbordet kastar Linus en kniv på mig efter att jag hade skällt på honom om att inte tömma ut mjölkglaset och allt sånt. Då skäller jag på honom eftersom han kastar kniven med flit. Då lägger han armarna i kors på stolen och stoppar ner huvudet där, efter ett par sekunder tittar han upp på mig och verkligen tokler åt mig. Då fick jag nog och gick därifrån och stängde in mig i sovrummet. Tur Fredrik var hemma annars hade jag nog inte orkat med något mera.


Efter mycket om och men gick vi ut och Linus visade Fredrik att man kan åka på stjärten ner för en backe  på gården så de fick Fredrik också göra. Linus tyckte det var skoj och det gjorde jag också eftersom Fredrik inte är alldeles för smidig numera ;P


Sen in och äta lunch och efter det somnade lilleman på 2 röda. Fredrik fick plocka lite medans jag låg på soffan. Har haft så ont de senaste dagarna så det är riktigt jobbigt. Har legat i badet flera gånger per dag med riktigt hett vatten och så.

Efter vilan där så blev det massa lek och bus och massa ritande, sen så åkte vi och handlade mat med Danne och så åt vi middag tillsammans.


Nu håller Fredrik på att ta på Linus sin pyjamas och en ny blöja, sen ska vi se film. Tror då inte att jag orkar se någon men jag kan väl försöka en liten stund. Eller så går jag och lägga mig när Linus dundrar i säng. Kan hoppas att det inte är alldeles för långt borta. (;


Blir intressant och se inatt om Linus åter igen vaknar kl 2 och 5. Det är rätt lätt att få honom att somna om där runt 2 snåret men runt 5 är det nästan omöjligt utan välling. Men inatt blir det utan igen, får se om man orkar med det. ;P

Av Jessica - 23 januari 2010 18:24

Men Linus har då svårt att bestämma sig om nätterna, inatt det gick det inte alls utan välling. Trodde vi skulle väcka hela huset innan det var klart.

Jaja, vi försöker iaf. Synd bara att det inte går så som man har tänkt sig emellanåt. (;


Efter frukosten idag så åkte vi ut till barnenshus och IKEA. Var tvungen att kolla vagnarna igen och kolla igenom allt och fråga lite mera. Men just nu som det kändes idag så kommer det bli en Brio. Blir typ 3000:- billigare om vi tar den och dessutom så känns det inte som att vi kommer använda den så där super länge så det är lika bra att ta den. Ska ha bestämt mig i veckan så vi kunde lägga handpenningen då. (=

Kollade runt på allt annat bebis saker som man kanske ska fundera om man ska köpa eller inte. (;

Det mesta har vi kvar efter Linus och från början behövs det sällan nåt så det känns som att  vi väntar och ser vad det är för någon filur som tittar ut. Såg så söta tjej saker så nu hoppas jag lite i smyg att det är en tjej. :D

Då måste vi köpa en massa rosa saker bara därför :P


Sen åkte vi på IKEA och kikade och jag handlade en sänglampa åt Linus och tallrikar åt honom. Därefter hem och äta lunch och lilleman  åt faktiskt idag! Det kändes skönt, så förhoppningsvis så kanske han sover bättre inatt eftersom han har ätit bra med middag också. Hade planer på att hitta på något nu ikväll men jag orkar inte, har för ont i mage och rygg för att ens orka sitta längre stunder. Jobbigt när det är så här!

Förhoppningsvis så försvinner värken snart, har tagit lite tablett och ett hett bad så just nu känns det okej.


Undra vad man ska hitta på att göra imorgon, då är det söndag och just nu känns det som jag vill göra något. Fast allt beror väl på lite hur natten kommer vara också. Linus har det brunnit för iaf, han bara springer runt och låter pip pip pip. (;


Som det känns just nu så blir det en liten Agnes eller en liten Anton som ska få följa med oss hem ifrån bb. Dock så vet man ju aldrig om det känns helt rätt förrens man ser barnet.

Linus är ett sånt exempel, inget av namnen vi hade åt honom valdes för det var då en Linus som kom.


Av Jessica - 22 januari 2010 09:57

Har läst en blogg ett par dagar nu och jag blir så fruktansvärt irriterad på det hon skriver.  Visst man har rätt till att tycka olika men det känns som att hon dömmer ut vissa människor bara för de tycker helt annat än vad hon gör.


Hon väntar barn nu och hon har ett barn sedan tidigare, det jag irriterar mig på är att hon "klagar" på folk som tar kejsarsnitt och dessutom nu så har hon skrivit ett inlägg om att "paxa" namn.


Herregud, finns inget fel i kejsarsnitt. Så enkelt är det! Varför skulle då så många snittas och varför skulle endel människor få välja sedan dessutom?

Jag blev snittad, skulle ha blivit snittad även om Linus hade kommit för tidigt och blivit akutsnittad pga hans fot. Det var inte direkt fråga utan jag fick hela tiden veta höra: du blir snittad. Jaha?

Nu med den här bebisen var det också, antar att du ska bli snittad den här gången också. Jaha? Ja mer än gärna! Då vet jag att det inte går åt helvete och jag mår dessutom bra!


Att paxa namn då? Klart att man måste få göra det om man känner för det, menar, man kan ha ett namn klart även om man inte väntar barn. Det finns de som har det väldigt svårt att få barn eller de som helt enkelt inte vill skaffa barn just nu men ändå har något släktnamn eller ett speciellt namn klart. Och jag finner inget fel i att vilja "paxa" ett namn då, situationen man befinner sig i just nu i livet kanske gör att man vill ha det speciella namnet. Och det kan vara ett helt vanligt svenskt namn som jag har tex Agnes. Blir galen på den som tar Agnes för får jag en flicka så  blir det Agnes. Och alla runt om mig vet att det är Agnes. Har även paxat Filippa sedan XXXX år tillbaka och ingen av mina syskon eller släktingar kommer ta det namnet eftersom de respekterar mig och min vilja om Filippa. Det är möjligt att det blir en Agnes Filippa om det är en flicka. Eftersom jag har sagt det så länge så är det bara så. Men mina släktingar och deras partner accepterar sånt och det är jag glad för. Har man sedan ett speciellt släktnamn som man vill föra  vidare så är det nästan ännu mera bra och då tycker jag man ska respektera det också.


Men så fungerar jag. Vet att endel människor har väldigt svårt att kunna försöka sätta sig in i andras situation och försöka förstå hur de känner sig. Alla har vi rätt till en åsikt.

Men jag blir ändå så irriterad när jag läser sånt..


Nu ska jag klä på mig och försöka få ordning på Linus. Tror det blir en sväng till af idag kanske. Om inte annat ska jag nog åka ut till mormor en liten sväng. Allt beror på hur det känns senare idag..


Justja!!! Vet ni vad?!?!?!? En gång fick jag gå in till Linus inatt för att ge honom nappen!! ÅÅH det är så underbart!! Nästan så jag fällde en tår när jag vaknade imorse och insåg att Linus sov och att han bara vaknade till 1 gång. Var tuvngen att fråga Fredrik om han hade gått in till Linus och gett honom välling.

Av Jessica - 21 januari 2010 15:53

En bomullstuss med lite sprit på borde Linus snart få! Nej, men det vore fruktansvärt skönt om herren kunde ta och sova lite på nätterna. Det är olidligt när det är en sån här natt som det var inatt. Tycker synd om Fredrik som måste jobba idag..


Annars har dagen mest bara varit skit känns det som, hittar direkt inge positiva känslor och tankar just idag. Allt har varit jobbigt, Linus vaknar på fel sida pga sömnbristen inatt hoppas jag på att det var. Så han vägrar lyssna och är riktigt elak. Trött och grinig också på samma gång så det är bara gnäll. Och själv ska man bita ihop och försöka ha ett leende på läpparna och bara hoppas på  att det går över välidgt snart.


Sen tycker jag att min mage håller på att explodera och det gör riktigt jävla skit ont, kan inte göra nåt åt saken heller. Känner mig klumpigare och större än någonsin.


En liten rolig sak är att Linus har börjat "laga" mat åt mig, honom och sina nallar. Man ska äta och tycka de är gott och sedan så måste nallarna sitta upp och äta också. Sen har han börjat leka mycket med dem, han tar med  dem när han ska vattna blommorna och så ska de också göra de. Sötaste pojken!!


Haha, tror nästan han kände på sig att jag satt och skrev här, han kom och satte sig nästan på mig och smekte mig på armen och så fick jag en puss på kinden! Var hur längesen som helst som han pussade på mig bara så där! Mammahjärtat smälte på engång!! (=


Inväntar Fredrik som slutar 16:30 idag, sen blir det middag. Efter det veckohandling! Sen har jag ingen aning om vad vi ska göra. Antagligen bara vara hemma och ta det lugnt. Tror jag ska lägga mig i badet och låsa in mig så jag får vara ensammen där inne idag!

Av Jessica - 20 januari 2010 09:44

Bara en enda gång behövde Linus ha vällingen inatt och det var kl 5. Sen att vi var in ett par gånger innan också för att ge napp eller bara försöka trösta när han ligger där inne och gråter är en en annan sak. Det är lite lättare att göra så än att göra vällingen den tiden på dygnet. :P


Vaknade så där runt 6:30 idag så jag var till och med vaken innan Fredrik! Fredrik var så duktig så han kom ihåg matlådan idag igen och det är ju superbra eftersom han har en förmåga att "glömma" den. ;D


Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska väl ta en sväng ner till af kanske och se om någon skriver på ett papper åt mig. Bara hålla tummarna att någon kan göra det också så jag inte behöver invänta någon handläggare som kan göra det.

Får se sedan om det blir en liten tur ut till IKEA också, skulle behöva små handla lite saker där. Linus skulle behöva en sänglampa nu också..

Sen att jag har knäckt lite slevar och slickepottar och sånt gör att man skulle behöva åka dit och handla också. (=

Tur man har massa presenetkort att göra av med ute på IKEA. Sånt gillas alltid! :D


Borde kliva in i duschen så man hinner med sig! Så nu ska jag ta tag med dagens måste. Byta en luktblöja på pruppas. Dagens första sådan, blev bara 4 igår. (=

Av Jessica - 18 januari 2010 12:43

Blir irriterad på mig själv att jag hade fått för mig att jag skulle till barnmorskan den 21, men det är den 28 jag ska dit! Skulle behöva komma till henne tidigare egentligen men nu får det vara så här. Mår inte tipp topp och dessutom känns det som att magen håller på att explodera. Känns som magen är hur jätte stor som helst och den är liksom bara stor rak fram nästan så det gör så ont. Det kan inte ska vara så här att man ska ha så här ont och det enda jag tänker är att om magen har växt jätte mycket nu, hur kommer det bli den sista tiden?

Lite intressant är det att jag kan ha alla mina byxor fortfarande, ja om jag inte försöker stänga dem då vill säga, (; Så det är ändå skönt!


Nätterna har blivit dryga, man vaknar av att man är superduber kissnödig och sen halsbrännan! Varför har det blivit så här? Så nu måste jag fundera vad det  är som gör att jag får halsbrännan, är ju rätt noga med vad jag stoppar i mig enbart för halsbrännan också. Sen vaknade Linus åter igen kl 3,6 och 7:30. Jipiie va skoj!

Är det inte det ena så är det andra. Men det är väl så det ska vara, det känns inte som att det kan bli värre än med Linus när den här bebisen är född. Tur ändå att man har vanan inne genom att Linus aldrig sov någongång när han var liten. Man var så nöjd när man sov  3 timmar i sträck i 1 års tid så det är knasigt att man ens har fungerat. (=


Linus tvärsomnade i sängen nu när han skulle lägga sig och vila, misstänker att han behöver mycket mer sömn än vad han får. Dessutom hörrni! Han åt jätte mycket lunch idag!!! Håller tummarna stenhårt att han äter lite middag också idag så kanske någongång vaknar han inte på natten och är hungrig!


Konstigt väder är det ute också, ser ut som det regnar snö emellan åt. Så fort lilleman har vaknat ska vi gå ut och leka, får se om han vill åka snowracing i backen eller om han nöjer sig med att man drar honom. Han kanske vill tölta på i snön bara också om jag har riktigt tur. ;P

Blir så tungt att dra honom överallt nämligen. (=

Av Jessica - 17 januari 2010 09:56

Måste ju börja med att säga Grattis till Andreas och Mari till deras son Max!

Hade jag inte börjat med att skriva det hade jag glömt bort det igen..



Sjukt trött är jag idag! Har vritit och vänt mig i sängen hela natten känns det som, ville verkligen inte kliva upp när Linus vaknade utan helst bara sova X antal timmar till.

Vaknar ett par gånger och går på toa för att kissa och sen har jag svårt att somna om..


Igår på dagen var vi ute och åkte snowracing med Linus, träffade då Anna som var ute och gick med sin hund. Hon tyckte att jag var stor och jag kan inte annat än att hålla med henne. Känns som man håller på att sprängas och ändå är det så länge kvar.

Fredrik var helt slut efter att ha dragit Linus upp och ner för backen och fram och tillbaka  överallt. Det duger inte längre att bara gå och dra lilleman utan nu ska det gå fort som bara den. Han skrattar och tjuter verkligen av glädje när det går fort.


Efter det blev det hemgång och lunch och sväng sömn åt Linus, själv rensade Fredrik och jag i några skåp som behövdes tömmas. Skönt att äntligen få det gjort och att vi dessutom kastade massa onödiga saker gjorde att det kändes ännu bättre.

Efter det när Linus hade vaknat och vi hade lekt lite så åkte vi till mamma en supersnabbis och hämtade Linus matstol som man hänger på bordet. Sen hämta upp Jens och Anna och åkte till Örjan och Maggi för middag.

Käkade, pratade och hade det mysigt innan vi åkte hemöver, släppte av Jens och Anna hos Maria, sen vidare till ica etta och handla lite.

Sen hem, trodde Linus skulle somna tidigt men inte då. Han hade nog velat vara vaken ännu längre om han fick men vi la han ändå straxt efter 22. Sen sov han till 3, 6 och 8. Så det var inte så superfarlig natt ändå. Tycker bara att han ska sluta med dessa dumheter och vakna mitt i natt flera gånger om.


Idag ska Linus få vara med sin farmor nästa hela dagen själv. Hon ville låna honom och det är klart hon får det. Det är tur för då kanske vi får ordning på lite saker här hemma som måste göras men är otroligt svårt när Linus ska vara med!

Sen kanske jag somnar en sväng och sover 1 timme, vore inte helt fel heller. Har börjat blivit slut i kroppen och det kanske inte är så jätte konstigt heller. Känner att man behöver mera vila  och verkligen få vila själv också utan att bara "ligga på soffan" och ändå hålla ett vakande öga på bustrollet här hemma.


Nej, nu ska skötväskan packas och ungen ska kläs på. (; Bäst man sätter igång med nåt av dem.

Av Jessica - 15 januari 2010 13:20

Linus har matvägrat några dagar nu och det har resulterat i att han absolut ska ha välling på natten, inte bara en eller två gånger utan tre gånger helst. Och då har man inte direkt varit världens piggaste mamma på dagen och Linus har inte heller varit så speciellt pigg. Men igår då åt han alla mål mat och lite till tror jag, så han vaknade bara 1 gång inatt och det var så skönt. Sen skulle han ha vällingen så där härlig tid som 6:30 och sen straxt efter Fredrik hade gått på jobbet då var det morgon. Underbart att kliva upp innan 7:30.

Känner mig inte totalt sliten idag, utan det är rätt okej ändå. Det tog inte emot så där hemskt mycket att göra det vardagliga sysslorna här hemma.

Fick sån underbar hjälp av Linus också med att vika tvätt och lägga in den, vet inte om han hjälpte mer än vad han stjälpte. :P

Sånt där man få ta när han ska vara snäll och hjälpa till (;


Natten i sig var rätt okej, behövde bara kliva upp 2 gånger för att gå och kissa och 1 gång för att dricka lite mjölk mot halsbrännan! Så det var bra det.


Har gått in i en ny vecka också, så man är i v. 29 nu. Känns konstigt att det har gått så fort redan. Även att bebisen har fått för sig att man ska ligga över hela magen och inte uppifrån och ner! Känns inte så där super mysigt att känna en fot på vänster sida och huvud på högra när den får för sig att sträcka ut sig allt vad den kan!


Imorgon ska vi på middag hos Örjan, hoppas vi får nåt riktigt gott. Sen på dagen så har jag hoppats på att Fredrik ska sätta dit socklarna under skåpen i köket som vi äntligen har fått tag på och dessutom att vi fick hem fästerna så fort som vi fick. De skulle ju ta ett par veckor men kom efter ett par dagar. Underbart säger jag bara!

Tror att Maria kanske ville låna Linus ens stund på söndag och det tackar vi inte nej till. Men hon hade blivit förkyld så det är väl inte säkert. Vi får se helt enkelt.


Nu ska jag se om det finns något att stoppa i magen som inte är alldeles för hemskt jobbigt att göra.

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards