Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg den 12 augusti 2009

Av Jessica - 12 augusti 2009 12:06

Igår efter att Linus hade sovit mitt på dagen vägrade han röra på sig och han kunde inte vända sig till höger sida. Han kunde inte ens vrida huvudet lite åt högersida, så vi ringde till BVC för att höra vad vi skulle göra men där kunde man inte lämna ett meddelande ens utan vi blev kopplad upp till barnkliniken. Klockan var då 14:15 och vi berättade hur det var och att han bara skrek, hon i telefonen sa att vi skulle vara uppe där till 14:45. Så det var bara att klä på sig och packa ner lite saker och åka. Var ett helt besvär att få på Linus lite kläder utan att man skulle göra illa honom. Men efter mycket om och men kom vi upp dit och en sköterska kom påengång och tog tempen och frågade om han hade kräks något. Sa då nej och efter 10 minuter kom en läkare. Hon ställde samma frågor och började klämma och känna och hon sa att det märks så otroligt tydligt att han hade ont, hon skulle överväga lite saker med en annan läkare. Tog 20 minuter och sedan så kom den första läkaren tillbaka med en annan. Den andra läkaren kände och klämde likadant och sedan sa de bara: Personal från avdelning 44a kommer att komma och hämta er för ni måste ligga inne för observation. Och ni både kommer att få vara kvar utifall det  blir något akut.

Och när läkaren sa det då hann man tänka: hjärnhinneinflammation, hjärntumör osv. Alla hemska sjukdommar man kunde komma på rann genom hjärnan då.

Tur mamma var med och tog in all information åt oss annars hade jag nog bara gråtit hur mycket som helst!


Personalen från 44an kom efter 10 minuter så vi gick upp och vi fick ett rum och de kom med smärtlindring åt Linus. Sen fick han lite välling och så somnade han. Sen när han vaknade så kom personalen in och tog massa prover. Och efter någon timme så börjad Linus piggna på sig så han satt upp och rullade över till magen helt själv också!

Det var ett jätte stort framsteg eftersom han bara hade legat ner hela dagen.

På kvällen var han så pass pigg så jour läkaren sa att vi kunde få åka hem och sova med Linus, bara vi var uppe tillbaka till ronden kl 9 imorse. Så vi åkte hem och sov.

 Gav Lilleman lite smärtstillande under natten men han sov sig igenom nsätan hela natten.


Imorse när han vaknade ville han inte sätta sig helt själv men han kunde gå och springa. Däremot har han jätte svårt att titta till höger. Åkte upp och vi hade vårat rum kvar så vi låg och tittade lite på tvn och vi var ute på avdeleningen och lekte tills läkaren kom.

Han klämde och kände och sa att Linus hade åkt på nackspärr!!! Vilket är skit ovanligt att små barn gör!!!

Och vi frågade om det var för att han har suttit i drag eller något men då skrattade läkaren lite och sa att det är en myt att man får nackspärr av drag.

Däremot så fanns det barn som har lite för rörliga leder och de kan få nackspärr och läkaren kollade Linus leder och det är väl så att han var lite rörlig i lederna.

Så nu ska vi vänta i två veckor och hoppas på att de har släppt och att han börjar röra huvudet som normalt igen. Annars ska vi kontakta mottagningen så får vi göra något åt det.


Men allt är mycket bättre idag ändå, han rör på huvudet och han gråter inte. Han springer omkring och leker och har sig. Det man kan märka det på är att han gärna inte vill kolla till höger utan han sneglar mest bara. Men annars är det ingen fara.


Så nu ligger han ute på balkongen och sover. Så vi måste åka ner till apoteket idag och köpa ipren till lillen iaf. Det skulle vi ge istf alvedon eftersom ipren är inflammationshämande.


Annars vet jag inte vad som händer idag. Tror det blir en lugn dag hemma, är slut sen igår. Var så jobbigt både fysiskt och psykiskt genom först en hel dag med gråt och bärande och sedan psykiska när man fick för sig allt och läkarna var oroliga.. Tur det bara var nackspärr! 

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards