Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under september 2009

Av Jessica - 17 september 2009 19:17

Linus ligger just nu och sover lite, han somnade sittande i Fredriks famn för en liten stund sedan. Han ska få sova i 20 minuter innan vi väcker honom.  Han har känts varm sen vi åt mat, han vägrade äta och han ville knappt ha något och dricka. Sedan har vi fått burit honom för han skulle sitta i famnen, jag håller alla tummar och tår att han inte blir sjuk. Det orkar jag inte med!

Tog tempen straxt efter middagen då låg den på 37 blankt och Linus brukar ligga på 36,3 i normaltemp så jag hoppas att det inte är något.


Själv ligger jag i sovrummet och tittar på tvn medan Fredrik och Linus är i tvrummet. Jag ville nämligen se unga mödrar och det får man göra i fred i sovrummet som tur är. (=


Ligger och funderar på om man ska göra något imorgon eller om man bara ska vara hemma igen. Är lite tråkigt i längden men dock så skönt det har varit att bara vara hemma och pyssla på här hemma utan att behöva stressa på att bli klar med allt och sånt. Skulle behöva rensa i garderoben och lite sånt i både sovrummet och i hallen och kanske gå ner med lite saker till förrådet.

Justja, kanske ska kolla om Frida vill ha lite mera kläder till Zakarias eller om hans kläder räcker än så länge. Har så mycket så det är skoj att systeryster vill ta emot lite kläder från Linus. Tror att endel har Linus fått ärva av Johan så det går väl jämt upp det där. (=


Får se vad som händer imorgon helt enkelt beroende på Linus..

Av Jessica - 17 september 2009 15:29


Idag har jag varit lite mer effektiv än vad jag har varit den senaste veckan. Tungan ute Nu kanske Fredrik uppskattar att jag har gjort lite fast jag egentligen inte tänker göra nåt. (;

  • Tvättat en maskin tvätt.
  • Hängt tvätten.
  • Sorterat och hängt in all den torra tvätten.
  • Startat en diskmaskin.
  • Plockat undan leksaker in till Linus rum.
  • Städat toan.
  • Börjat med maten, skalat potatis och startat plattan.

Förstår inte vart all tvätt kommer ifrån egentligen, tvättlinan räcker inte till alls längre. Men jag slänger igång en maskin så fort tvätten har torkat så det borde inte vara så mycket ändå men alltid så är tvättkorgen överfull.

Skulle väl kanske gå lite snabbare om jag bokade tid i tvättstugan och gick och tvättade där. Då tömmer jag visserligen tvättkorgen på engång men det är så lätt att missa tiden att hämta kläderna och oftast tar jag sista tiden när jag ska tvätta. Då om man kommer någon minut efter 22 så kommer jag inte in förren dagen efter kl 7 när nästa person kommer och tvättar. Då orkar man inte stå nere i källaren och passa att nästa person kommer och inte är sur över att man har glömt tvätten..

Får helt enkelt köpa en till tvättställning! Där har vi lösningen. (=


Idag citruscitronlax och potatis till middag. Var rätt längesen vi åt det så det blir gott, och romsås till det. Tänkte inte krydda så överdrivet med citruskryddan idag för då kanske Linus vill äta med oss också. Han har ätit rätt bra ett par dagar nu så vi hoppas att det håller i sig. Dessutom så har han sovit rätt snällt de senaste nätterna också, inatt vaknade han bara 4 och skulle ha den där jäkla vällingen! Tänk om man kunde stå ut med hans skrika sig less i flera timmar om han inte får vällingen. Då kanske han skulle kunna lägga sig och somna om helt själv. Men när han har skrikit helt hysteriskt konstant i 3 timmar, då orkar man inte längre utan man ger honom vällingen. Dumt kanske, men vad ska man annars göra?... Ska ta tag i saken lite längre fram. Han ska ha slutat upp med de här dumheterna att vakna varje natt innan den nya bebisen kommer. Eller man kan ju hoppas iaf. (;

Av Jessica - 17 september 2009 10:57

Igår var jag till barnmorskan. Som sist  så ska jag få lite mera tider dit än "normalt", men jag behöver fortfarande det. Är livrädd att det ska gå på tok. Jag fick en tid till ultraljudet och efter det så ska vi höras och bestämma lite mera när jag ska komma.

Känns så skönt att få Katarina igen, hon vet allt och dessutom så kommer hon ihåg. Hon frågade även om vad jag egentligen tyckte om att få akut snitt och jag sa som det var, får jag det igen så är det kanon fast inte akut den här gången då. Hon småskrattade och sa att vi pratar om det lite längre fram men du vet att du får det om du vill. Vem är dum så de ligger och plågas när man inte behöver det? (; Nej, det är väl inte riktigt därför utan det är att för säkerhet, då jag slipper mera jobba och hemska förlossningar. Även att jag började gråta när vi pratade om det, trodde att det var över men rädslan kommer rätt ofta numera. Antar att det är massa hormoner som gör det.

De tog 7 st rör blod ur mig! Även att venen gick sönder så det sprutade blod över armen, stolen och på hon som tog proverna. Jag skrattade och sa att det är normalt, brukar liksom bara knäppa till och så kommer det jätte mycket blod ur. Hon bad jätte mycket om ursäkt men alltså, det var inte hennes fel för det kändes inte ens när hon stack in kanylen och hon rörde inte den när den gick sönder utan det blir så ofta när de tar blodprover på mig.

Vet inte vad jag ska säga om mitt blodtryck, som vanligt låg jag på den övregränsen, 144/89 för att vara exakt, hon sa att det får inte gå högre men sen inge mera. Nehepp, jag har alltid högt blodtyck så för mig gör det väl inget.


Linus var hos mamma undertiden jag var där och han somnade när jag åkte därifrån och vaknade när jag kom. (= Hon var väl inte helt överlycklig att hon inte fick vara barnvakt mer än när han sover. Det är så för det mesta, att han sovtid är när vi träffar mamma. (=


Fredrik var och tränade igår efter jobbet med Micke. Tror inte Fredrik tyckte det var så jätte skoj, de tränade brasiliansk brottning? var de så det var?.. Men han har testat och jag tror han kommer stå över framöver :P

Men vet ni? De tar blodprover på mvc nu ang röda hund. För att kolla så att vaccinet verkligen tog så bra ett par år, tror ni inte Fredrik och Katarina började mobba mig för att i Stöde fanns det inte vaccin för det är världens öde osv.

De satt och skrattade säkert 5 minuter åt att jag kommer ifrån Stöde. Haha, jätte roligt tyckte jag och satt där. Inte mitt fel direkt att jag kommer därifrån. :P


"jaha, jag antar att du inte kommer göra glukostbelastningen den här gången heller?" Nej, varför ens fråga :P

Av Jessica - 15 september 2009 20:00

Sitter och funderar på om en sak, om man ska eller inte ska. Lite jobbigt sånt där när allt inte hänger på mig, eller en väldigt liten del hänger på mig. Vore så roligt om det gick att genomföra men ja, ska fundera lite till innan jag bestämmer mig.


Har inte gjort så mycket idag, tog en prommis och mötte mamma. Linus var jätte snäll och satt snällt i vagnen. Han fick kliva upp och gå en stund för han började få så mycket spring i benen, efter ett tag så vägrade han att hålla  handen eller köra vagnen. Han ville nämligen gå mitt på gatan och eftersom det började komma endel bilar så tyckte mamma och jag att han skulle få sitta i vagnen. Mamma lyfte upp honom, sen satte han igång med sitt frispel.

Han sparkade, slogs och blev stel som en pinne. Dessutom att han tokskrek gjorde inte saken bättre, höll inte på att få ner honom i vagnen. Men jag tänkte att jag ger mig inte för då är det kört nästa gång eftersom det brukar bli så. Fick ställa ner honom på vägen och klämma fast honom mellan benen medans han hade sitt dunder humör. Lägga ner ryggstödet, upp med Linus, slet av honom skorna och sen lirka ner honom i vagnen. Sedan när han låg ner kunde jag spänna fast han i selen. Så jag vann den matchen. (;

Efter någon minut blev han lugnt och då reste jag upp ryggstödet så han fick sitta upp igen. Han hann bli på bra humör tills vi var hemma. Tror mamma var lite chockad över hans humör. Nog för att hon har sett honom arg förut men det här var nog det värsta hon har sett.


Sedan efter lunchen fikade vi lite, Linus blev så less på att sitta i sin stol så han fick komma upp och han skulle stå och titta ut från en av de "stora" stolarna vid bordet. Han börjar dra och grejja på blomman, mamma sa åt honom. Då blev han jätte sur och började slita och dra i blomman. Slutade med att blomman tippade men stolsryggen tog emot krukan så den ramlade inte ner.

Mamma satte ner Linus på golvet och jag stod vid diskbänken, vad händer då? Jo Linus tog sin matstol och sköt den och skulle kasta den på mig. Sen kom han och skulle slå mig men jag flyttade mig ett steg så då blev han ännu mera förbannad och då ställde han sig och dunkade i huvudet flera gånger i diskmaskinen ist.

Blev byta blöja och ner i sängen på engång då!

Han har ett fruktansvärt humör!


haha justja, han bet mamma i fingret också för att hon lyfte ner honom från trappen i trapphuset när han skulle gå vidare upp till nästa vånging!


Sen iaf efter sömnen så var det en snäll Linus som vaknade, Sofia hade hunnit komma hit då, så då låg han även och myste med henne ett bra tag. Pussade och hade sig på henne också, det är tur han tycker om henne och mamma. Vad skulle ja göra annars? (=


Vi käkade mat sedan fick de skjuts hem!


Imorgon är det mvc som gäller, då ska jag träffa barnmorskan. Fredrik ska med den här gången. (;

Av Jessica - 13 september 2009 22:41

   I


Grattis på Noel på 1års dagen!


Idag gjorde jag inte alls mycket, låg i sängen med världens huvudvärk hela förmiddagen och dagen. På eftermiddagen så hade det släppt lite så vi klädde på oss och åkte och firade Noel. Han var lite ledsen pga sjukis och kanske lite trött efter allt besök?..

Men eftersom vi var där så blev han glad och Linus lekte rätt snällt med Noel. Var lite skönt att se att det inte bara är mitt barn som är en liten ångvält. (;


Efter det så åkte vi hem och åt middag, sedan ville Danne att vi skulle följa med och titta på lghten som han funderade på att köpa.. Jag förstod inte vad han funderade över så jag så åt honom att köpa den. Den var riktigt fräsch och han fick den för ett bra pris! Så grattis Danne för lghten! (=


Nu ska jag krypa ner under täcket och sova. Tror att Linus har somnat, låter lite som det så..

Av Jessica - 12 september 2009 14:18

Nu har man käkat tårta och ätit massa kakor. Var över till Danne och firade hans 25års dag! Det var jag, Fredrik, Linus, Thomas och Andreas (Gnurf). Lina kunde tyvärr inte komma pga hon jobba, Jannika  var iväg på tjejkväll igår så hon var lite för bakis. (;

Danne fick iaf kaffebryggare,kaffekokar och en brödrost av oss. Tror han blev glad eftersom han är på g att flytta hemifrån. (=


Linus kunde uppföra sig rätt okej undertiden där ändå, dock var han tvungen att riva lite i skåp och lådor och vara i alla rum och pilla på lite saker. Sen kunde han visa upp sin fina humör när han inte fick göra som han ville, typ slå i skåpdörrarna och sånt.

Nu ligger lillkorven och sover ute på balkongen, tror han tvärsomnade också för han somnade inte förrens runt 14 och han vaknade så där runt 7 imorse. Vaknade bara en gång inatt och det var runt 4 som han ville ha vällingen.


Får se vad som händer senare idag, är inte så skoj väder ute. Vi var ute och lekte lite innan vi gick över till Danne, Linus har upptäckt fåglar och de är ganska spännande att titta på. Han vill gärna försöka ta dem, men som alla vet så gör det inte bra. (;

Ne, nu ska jag få Fredrik och ringa till Maria och se om vi skulle komma bort dit idag eller hur det blir. Har inte så mycket orka över till allt, skulle gärna sova ett par timmar och vakna till en helt städad lght och att tavlan är på plats igen! Den Linus rev ner när han trodde att han kunde hålla i den och klättra på väggen. Den jätte tavlan står i sovrummet fortfarande för Fredrik orkar aldrig ordna med pluggen och jag når inte upp och sätta dit plugg och skruven! Ska tjata ihjäl han nu tror jag.

Bah, hoppas Maria och Johan inte ska vara hemma, kan komma dit till veckan ist ;P

Av Jessica - 11 september 2009 12:30

Har inte gjort så många knop här hemma de senaste dagarn, tror det tog skruv allt som sas till Fredrik iaf. När han har kommit hem så har jag stängt in mig i sovrummet helt själv med några undantag av Linus som absolut skulle in och kramas och lite sånt med sin mamma. Fredrik har lagat mat i 2 dagar nu, ordnat med disken. Dock så är han väl inte färdig fast det är bara 2 haklappar och lite smått som inte kan köras i diskmaskinen. Han skulle kunna ha gjort det första dagen men han är lite lat. Men jag gör det inte åt honom. Sedan så har han städat lite här hemma också..

Tänker fortsätta att inte göra ett piss här hemma ett tag till, ska bli intressant och se hur han lyckas med allt i helgen när han är hemma hela dagarna! Han vet också att jag flyttar om det inte blir bättre här hemma..


Igår blev jag förresten så förbannad på de som håller på att glasa in några balkonger här i föreningen. Vi har balkongen längst ner och de satte in glas till balkongen längst upp. Det är bara en balkong mellan oss. Linus ligger ute i vagnen och sover och så vaknar han och när jag kommer ut så upptäcker jag att han har massa små metallflisor i vagnen, på sig och håller dessutom på att leker med några större. Det bara rasar ner metallflisor från de som arbetar där upp!

Tänk om han  hade svalt dem?! Och skurit sönder någon inom sig? Eller fått nåt i ögat och skadat ögat?

Fel att antingen sätta upp en lapp i trapphuset att den dagen eller perioden så kommer vi göra det här. Eller typ försökt se till att inte hur mycket skit som helst ramlar ner på resterande balkonger??


I helgen blir det två kalas! Lördag är det Danne som fyller 25 år, då blir det tårta. Sen på söndag är det Noel som fyller 1 år. (=

Bara hoppas att Linus kan sköta sig båda dagarna, men det borde han kunnat  göra. Om man håller lite tummar och tår så. (;

Av Jessica - 8 september 2009 09:34

Är det meningen att man alltid ska agera mamma åt den man är tillsammans med? Blev så sjukt förbannad och irriterad imorse när jag vaknade, Fredrik var tuvngen att föra sånt jävla liv så varken jag eller Linus kunde sova. Vet fan inte vad han höll på med. Sen när vi klev upp för att äta frukost då när jag kom in i köket hade jag lätt kunnat bara be honom dra åt helvete och slänga ut han. Han lovade mig igår att duka av bordet och ordna med disken ("jag lovar att ordna med disken när vi har diskmaskin" Jävla lögn helt enkelt) tror ni fanskapet hade gjort det? Nej, tallrikarna stod kvar på bordet exakt där jag lämnade det igår!

Sen har det bara fortsatt så, allt han lovade att göra igår, "jag gör det efter filmen, jag ordnar det sen ikväll" har han då inte gjort.

För någon dag sedan klagade han så mycket att han inte hade kalsonger eller strumpor rena, nej vad konstigt då. De låg blöta och sura i tvättmaskinen, tvättade om en maskin 3 gånger innan jag brann av och skrek på Fredrik att han skulle hänga upp tvätten. Han var sur och butter när han gjorde det men jag vägrar snart göra saker här hemma. Spelar egnetligen ingen roll om jag vägrar eftersom han ändå inte gör nåt.


Hittar snart ingen annan lösning än att jag och Linus flyttar till en egen lägenhet ett tag så Fredrik kan lära sig att stå på egna ben och inse att man måste göra saker här. Tvätt, disk, städning sköter sig inte själv fast han verkar tror det. Har sagt åt honom att vara pappaledig så han för sköta allt en månad. Men då har han sånna dumma bortförklaringar att det har vi inte råd med, det kan han inte göra eftersom han har sitt nya jobba. Men hasn har jobbat där minst 6 månader och vad skulle kunna hända om han var hemma en enda månad?


Är ledsen att han inte ens bryr sig, har sagt åt honom men han säger mest bara, jaha? 

Får se hur länge jag orkar stå ut med den här skiten. Tänker inte göra nåt här hemma tills han börjar ta lite mera ansvar. Tänker lämna över Linus så fort han kommer innanför dörren och sen går jag ut och kommer hem när Linus ska lägga sig. Då måste han kanske göra nåt? Om inte annat kanske börjar funderar hur han vill att det ska vara egentligen.


Fredrik vet att jag skriver det här, det är ingen nytt för honom. Har sagt åt honom också att jag inte tänker sitta och låtsas att allt är bra.


Vem fan har lämnat små pengar framme?!?! Fel att tänka på Linus som äter upp sånt?!?!!? Fredrik vem skulle annars göra nåt sånt?....


Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards