Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under augusti 2009

Av Jessica - 22 augusti 2009 08:19

Idag regnar det. Var meningen att jag skulle vara sällskap åt mamma när hon städade ur en lägenhet men eftersom det regnar så mycket så ska vi göra det imorgon ist. Så det kanske syns att man har putsat fönster och det inte är så jätte mörkt där inne.

Linus har varit vaken ett bra tag nu och har vi tur så börjar han bli lite trött snart så han inte klättrar på soffan alldeles för mycket.


Igår kväll hittade jag honom ståendes på ryggstödet på soffan! Han är GALEN!!

Trodde jag skulle få hjärtattack när jag såg honom, gjorde riktigt ont i hjärtat för jag trodde han skulle ramla ner och dö. Han bara skrattade hela tiden och tyckte det var skitroligt!

Men det tyckte inte mamma!! tokiga son!


Tror det blir frukost väldigt snart och efter det så blir det nog kanske IKEA, eller iaf birsta. Måste köpa en resegrind så man slipper tänka på sånt när vi är hemma hos olika människor. Så jobbigt att springa konstant efter Linus. Han har nämligen kommit på att han kan gå rakt fram i trappor och inte krypa ner för dem längre. Han kan inte gå riktigt i trappor så det är livsfarligt. Linus tror nog att han är större än vad han är.


Nu ska jag mysa med  grabbarna som ligger helt plötsligt i sängen och myser! Bäst att passa på! 

Av Jessica - 21 augusti 2009 08:14

Idag gjorde inte Linus och jag så jätte mycket. Var mest trött som vanligt känns det som. Blir tokig att han aldrig sover på nätterna, vi hade en period där han sov och man kände sig som en jätte bra mamma då. Men nu när han har slutat att sova igen så orkar man inte det man vill och det är lite att det går ut över Linus då. För man orkar inte hålla igång lika mycket som han gör. 

Bara  hålla tummarna att det blir bättre snart annars får vi nog ringa läkaren igen och prata.


Var upp till Maria och firade henne. Hon fick en jätte fin flaska som man kan ha olja i och i flaskan var en flaska till som man kan ha tex balsamvinäger. Då syndes den igenom oljan också och blev jätte coolt!


Åt massa god mat, Johan grillade i regnet åt oss bara för vi skulle få det! Och så blev det glass och bär till efterätt. Även att Maria kom ihåg att köpa laktosfritt denna gång!! Det är första gången som hon kommer ihåg det och att hon har laktosfri glass till oss!! Det är sinnesjukt bra faktiskt!!


Blev en tidig kväll igår, jag somnade innan 23 som vanligt. Hade lite ont i huvudet så jag la mig påengång nästan ändå. Somnade som en stock straxt efter jag la huvudet på huvudkudden. 

Av Jessica - 20 augusti 2009 13:20

Alltså, Linus har lyckats med det mesta. Idag har han rivit ner den stora tavlan som vi har som nästan täcker en hel vägg. 

Han har kommit på en ny lek också, den är ganska livsfarlig så jag har hjärtat i halsgropen. Det var bara ren tur att jag såg vad han gjorde i ögonvrån när jag lyckades fånga honom.


Han står i soffan, river ner kudden som är ryggstödet, lägger kudden på soffan. Klättrar upp, ställer sig och hoppar och efter ett tag ser man hur han tar sats och flyger rakt ner med huvudet före från soffan. Vi har en madrass nedanför soffan som Robin har sovit på. Tur den låg där. Och att jag typ halvt som halvt tog Linus i fallet. Det är iaf jätte roligt att göra så fort jag går utan för rummet.


Sen har han en annan lek som innebär att så fort han står på något mjukt, som sängen, soffan, madrassen eller bara ett täcke som han brukar dra ner från sängen. Det är att man kollar upp i taket först, sedan så långt bak som man bara kan. Efter ett tag så är det så långt bak så han tippar rakt ner på huvudet baklänges. Han gör illa sig ofta men han fortsätter ändå.


Hemska lekar är det!

När Fredrik slutar idag så tror jag att vi ska ner på stan en snabbis, sedan iväg till mormor. Det är väl vad vi ska göra idag. Funderar på att lägga mig och sova en liten snabbis nu när Linus ligger fast spände i vagnen ute.  Undra när man kan ha honom löst i vagnen utan att han ska klättra/slänga/hoppa sig ur vagnen? Blir intressant och se om det någonsin kommer att gå. Han måste ha typ adhd eller nåt sånt. (;

Energirika pojke!!


Nej, nu blir det halv sova en sväng så jag orkar med honom så fort han vaknar. Då är det 570% som gäller som vanligt! 

Av Jessica - 19 augusti 2009 15:00

Jahapp, då är jag och Linus helt ensamma. Robin åkte hem för en liten stund sedan och mamma har åkt ner på stan.


Mamma har varit här och fikat lite med oss och sen tittade vi på tvn och slappade när Linus sov. Jag sov en liten sväng jag också. (;


Jag har startat en maskin disk och en maskin tvätt, det är  väl allt jag har hunnit göra idag också. Eller ja, jag och Linus var ute en sväng förut så han fick gunga, åka kana och leka lite i sanden. Är riktigt fint väder ute idag faktiskt!

Fredrik slutar väl om en timme, då borde vi handla lite mat. Så jobbigt att försöka komma på något att äta. Måste sätta mig ner och fundera ut en matlista för någon vecka så man kan handla för hela veckan.


Undra vad man ska hitta på att göra ikväll. Bara ta det lungt kanske!!

Får se så inte Fredrik har bokat något! 


Fredag ska vi iaf upp till Maria och fira henne. Hon fyller år imorgon så då blir det middag på fredag. Ska fundera ut en present till henne också. 

Av Jessica - 18 augusti 2009 19:14

Idag så när Linus vaknade så hade Fredrik inte hunnit gå till jobbet, så det hade kunnat blivit tungt där ett tag eftersom Linus gråter helt hysteriskt när Fredrik går utanför dörren. Men jag stängde in mig i sovrummet med Linus, slog på tvn och lekte koja i sängen  vilket gjorde att han glömde att Fredrik var uppe!

Linus vaknar miljoner gånger på nätterna numera, förstår inte varför och jag orkar inte hålla på att försöka låta han stå och tokskrika heller. Blir för trött för det just nu, får låta det vara så några nätter och se om det går över snart.


Runt 10 klädde jag på Linus och mig och packade väskan med blöjer och allt man behöver för dagen. Tog cykelnyckeln och cykelhjälmen åt Linus och gick ut till cykeln. Linus blev helt galet glad när han insåg att vi skulle cykla. Han satt och hoppade och skrattade under hela turen till mamma. Trodde jag skulle dra en vurp eller två när han studsade och gjorde så cykeln studsade också. Var inte beredd på det nämligen. (;

Väl hos mamma blev han sur som bara den och tok skrek för han skulle då inte gå in där! Han försökte klättra upp på cykeln också. Men mamma och jag lurade in honom och då drar han en feting vurp rakt in i elementet så han har världens bula och röda streck i hårfästet fortfarande.


Men han slutade grina rätt fort när vi gick och väckte Fatima och Bodil som hade sovit över där. Kröp ner och myste med Fatima en stund innan mamma sa att det var frukost. Tittade på tvn och surrade skit efter frukost och efter Linus lunch och när han hade lagt sig och somnade så skulle mamma och Bodil dra ner till stan. Jag och Fatima stannade hemma och tittade på massa olika barnprogram. Vi låg i bäddsoffan och myste och Fatima var så snäll så jag fick sova i 40 minuter ungefär. (;

Sen överraskade vi mamma genom att bädda ihop bäddsoffan och lite sånt.

Linus vaknade och sedan var det full rulle och mamma och Bodil kom hem, vi fikade och straxt efter det kom Fredrik och hämtade upp mig och Linus.


Gjorde wokat med kyckling och nudlar idag till middag. Smakade inte så gott, smakade mest bara soja faktiskt. Fredrik skulle avgöra smaken och han tyckte bara att det behövdes lite mera soja hela tiden. Så det slutade med soja smak på allt bara.  Även att nudlarna blev helt överkokta så det inte alls var något gott. Sånt som händer ibland..


Nu håller vi på att kolla på någon film som jag inte minns vad den heter eller nåt sånt. Får se om jag orkar se den eller om jag gör något annat.

Ska ringa mamma först nu och kolla upp lite saker.. 


Undra om min mamma cyklar hit cykeln imorgon eller nåt sånt :D Får kolla det med henne 

Av Jessica - 17 augusti 2009 19:13

Jag kan inte förstå, det skulle liksom vara dem resten av livet.

Alltså, det har alltid varit pappa och Lena men nu är det inte så längre.

Förstår inte varför det har tagit slut mellan dem och allt känns konstigt.

Blev ledsen när jag fick höra det av Frida idag.


Det var så att Frida skickade ett sms att hon ville att jag skulle ringa henne och att det var viktigt och att hon höll på att börja att gråta. Så jag ringde och frågade vad det var, då berättade hon att det var slut mellan pappa och Lena..

Efter 23 år så tog det slut och jag vet inte varför. Har inte pratat med pappa ännu, vet inte vad jag ska säga. Känns lite konstigt att ringa när han inte själv har ringt och berättat. Får vänta ett par dagar och sedan ringa och höra antar jag...


Min mamma var här idag och fikade med mig och Robin. Jag gjorde kladdkaka och bjöd på. Robin var snäll och bjuppade på cola som han hade köpt. (=

Sedan eftersom jag var så trött så var mamma världens snällaste och tog med Linus när hon skulle ner på stan och sen hem till henne. Fredrik skulle hämta honom när han slutade men det blev visst inte så. Mamma tyckte att vi kunde få äta och allt sånt först. (=

Men nu har Fredrik åkt med dammsugaren och en spegel som mamma skulle få av oss. Dammsugaren får hon bara låna eftersom hennes gick sönder. (;

Robin var snäll och följde med Fredrik för att hjälpa till att bära.


Jag har ont i huvudet så nu ska jag lägga mig igen och sova. Har sovit hela eftermiddagen men jag känner mig lika trött igen. Kommer inte ha problem att sova inatt faktiskt! 

Av Jessica - 17 augusti 2009 09:59

jag är tröttare än vad jag någonsin ha varit. Kan inte komma ihåg sist jag var så här trött. Linus har bökat och gråtit mer än halva natten så man har knappt fått någon sömn alls. Tycker så synd om Fredrik som också för en gångs skull har vaknat av Linus. När klockan var 5:30 trodde jag att jag skulle kräkas av trötthet... Men jag har klarat mig hittills. Men jag har svårt att tänka mig att jag klarar av att hitta på något idag, hade tänkt gå ner på stan men jag tror jag låter det vara tills imorgon. Ska försöka sova så fort lilleman får för sig att han vill sova en stund.


Nu ska jag underhålla Linus, han har en dålig dag så det är mest gråt och gnäll så fort det inte går som han vill. När det är bra dagar då kan han försöka lösa saker och ting på andra sätt men idag kan man inte tänka så utan då gråter man och gnäller på engång ist. 

Av Jessica - 16 augusti 2009 15:10

Jaha, då har vi varit på selånger igen. Idag köpte vi langos och vi träffade Andreas (min kusin och Robins morbror). Så Robin och Andreas åkte karuseller medans vi gick runt och tittade. Linus fick lunch där, han åt en kokt korv med bröd. Han mumsade i sig hela väldigt glatt och han hade säkert kunnat äta mera om han hade fått. Vi var inte där så länge eftersom det små regnade, utan vi åkte hem och la lilleman ist. Han somnade tjugo över två idag och det är bra att han kan hålla sig vaken lite längre så man kan göra saker. Han har börjat blivit duktig på att somna lite överallt också och att man går med honom i vagnen fungerar rätt okej nu också.


Vet inte alls vad vi ska göra idag, var tänkt att vi ska åka till Linda idag och sånt men jag tror vi ska göra det imorgon. Får se vad som hittas på att göra idag. Skulle vara skönt att  bara vara hemma och slappa och ha det skönt också.

Justja, jag måste skicka iväg ett sms till Nillan att Linus har stulit med sig den lilla råttan med sig hem ifrån henne igår. Hittade den i skötväskan idag. Han är ofta duktig och lägger tillbaka sina leksaker som han brukar ha med sig i den så han tänkte nog att han hade fått den. :P


Åh vad jobbigt. Man måste hitta på något att äta idag också. Fast jag tror det blir något enkelt som makaroner och korv idag faktiskt. Var så längesen vi åt det så det vore bra. 

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards