Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg under augusti 2009

Av Jessica - 16 augusti 2009 09:57

Alltså, Linus gick och la sig 22:15 igår. Somnade på 2 sekunder tror jag att han gjorde, sedan vaknade han till en enda gång och det var runt 6 tiden, då ville han ha lite välling. Sedan somnade han om och sov till 9:32!!??!?!?!?

Det ska jag ringa och berätta för mamma idag eftersom han vaknade så snällt runt 7 hos henne varje  morgon. (;


Tror jag skulle ramla ur sängen när jag såg att klockan var så mycket. Hehe, justja, Linus har varit hes i flera dagar nu och han låter så söt när han pratar och har sig. Tror att han skulle behöva vila rösten för att det ska återgå till det normala. Han har varit hes sen innan han fick nackspärren.

Nackspärren är nästan helt bra nu, han är bara lite lite lite lite sne och stel men det går åt rätt håll. Tror att det kommer vara borta inom någon dag.


Imorgon börjar Fredrik jobba igen efter 5 veckors ledighet. Känns både bra och dåligt att han inte ska vara hemma. Skönt att få återgå till normala rutiner och att få ordning här hemma. Blir så lite gjort när han är hemma.

Sen kommer det vara rätt tråkigt eftersom jag antagligen inte kommer göra så mycket och det är alltid skönare att vara två som hjälps åt med vilden här hemma. (;


Har ingen aning vad som står på schemat idag, måste kolla vädret. Har regnat så mycket inatt och jag vet inte  om det regnar nu. Får se iaf vad som kommer hittas på. 

Av Jessica - 15 augusti 2009 21:39

Imorse ringde Per och Theres och väckte oss, de ville komma och äta frukost som jag så snällt hade lovat att vi skulle göra. (;

Vi käkade frukost och surrade lite skit innan det var dags för dem att åka till lägenheten för att börja tömma den.

Nu kommer vi inte träffas på jätte länge och jag är ledsen över det. Har gråtit en liten skvätt här hemma bara därför också idag! Jobbigt när så snälla människor flytta långt ifrån en...


Iaf, efter det så drog vi till mamma för att få vara med Linus igen! Han blev så glad så han började tokgråta när vi kom, fick massa pussar och kramar av honom. Var hemskt att se hur ledsen han blev, men som tur gick det över efter lite mys.

Sen tog vi med oss mamma och åka till selånger marknad. Fy vad mycket folk det var när vi var där och varmt var det också..

Köpte inget för vi orkade inte försöka komma fram överallt med vagnen, var lite jobbigt. Får se vilket väder det är imorgon om det är så att man ska åka dit då istället för.


Sedan så åkte vi till Nillan och Jörgen för surströmmingen.

Det var hur trevligt som helst och hur mycket god mat som helst också. Åt så jag trodde jag skulle spricka och jag vägrade smaka på surströmmingen. Jag hade lite tur för de öppnade burkarna under vatten så det luktade inte så mycket. Blev lite lukt i partytältet när alla åt det men det gick bra ändå. Synd man inte har körtkortet för Fredrik kunde ju tyvärr inte dricka öl, cider eller nubben som kom. Mintuun kom även fram när vi skulle åka så det klagade Fredrik lite på. (;

Jag blev jätte trött efter maten och fick ont i magen för jag åt lite sås som var av mjölprodukter så jag gick in och la mig i tvrummet på soffan och kollade på tv med Sanna (min kusin Tinas barn som är 7 år). Vi tittade på Svamp bob och sedan så fick vi se film, hugo jungeldjuret. (=


Efter det så drog vi till mormor och hämtade upp LillRobin, släppte av han och morsan på selånger. Så nu vänter vi på att lillkorven här hemma ska bli lite pumsig så han vill sova så jag kan få mysa en stund med honom innan han somnar. Han har ju myror i arslet jämt så han kan aldrig sitta och mysa! (;


Nu ska jag gå och leka lite och se om han blir trött snart! 

Av Jessica - 14 augusti 2009 17:56

*raaaaaaap*

Jag är mätt!

Kom nyss hem från Per och Theres. Har varit där och varit social medans Theres har packat, städat och grejat lite granna. Jag tackade och tog emot allt jag fick. (;

Så nu har jag 4 st jätte fina blommor med mig hem också, tror de ska få bo i Linus rum eftersom hans blommor har dött på något konstigt vis. (;

Kom även hem med massa mat! Sånt är aldrig fel och det är inge fel på maten men Theres orkade inte hålla på så då fick jag det.

Fredrik och Per har kört lite grejer som de skulle ha i ett förråd i ett par månader men det slutade med att de ska hämta sakerna imorgon och köra upp dem till Luleå imorgon ändå.


Var så skoj att träffa dem igen, önskar att de inte vill bo i Luleå utan här ist! Så de så! Tänker inte önska det i smyg heller längre.


Imorgon runt 10-11 kommer Per och Theres hit och äter brunch med oss innan de åker till Luleå!

Så det ska bli så mysigt att få träffas en sista gång så där och mysa till det lite.


Dock så hann jag och Fredrik inte med något som vi skulle göra idag, tänkte gå på stan en sväng och använda presentkortet, men vi får väl göra det en annan dag.

Har pratat med mamma också men Linus hade då inte tid att prata med mig. Han skulle leka ute med allt utom att prata i mobilen! Knasiga barn! Saknar han så mycket, det är nästan för tyst här hemma utan honom.

Har tappat bort min smartcase också, förstår inte vart den har tagit vägen. Måste hitta den idag så jag har leg och visakort! Jobbigt läge utan pengar nämligen. Hittar jag den inte idag så måste jag föra över pengar till någon som kan ta ut åt mig...

jaja, städa lite så kanske man hittar den! 

Av Jessica - 14 augusti 2009 10:35

Det är tomt utan Linus här hemma!

Jag har vaknat flera gånger inatt och bara legat och lyssnat och vänta på att Linus ska vakna. Vaknade kl 8 imorse och var helt klar vaken, låg kvar i sängen till 9 och sedan klev jag upp och gick och tittade på tvn i tvrummet.

Har pratat med mamma och Linus hade bara vaknat 2 gånger inatt och han tyckte det var morgon så där runt 7. (;


Idag står det stor städning på schemat här hemma! Blir skönt att få röja riktigt utan att en liten plupp ska gå efter och stöka på och ha sig! 


Har ett presentkort som vi måste använda innan det är föresent också. Får se om vi drar en snabbis ner till stan idag och ordnar med det. Brukar aldrig gå in på den affären med  Linus annars med risk att han drar ner allt som går att dra ner från vagnen. Överaktiva ungen lixom. (; 

Av Jessica - 13 augusti 2009 19:03

Nu har ännu en dag snart gått, vad har vi gjort idag då? Vi har faktiskt inte gjort något. Vi har bara haft det skönt och tagit det lugnt. Försökt få Linus att röra på nacken så mycket som möjligt. Han är jätte duktig och han försöker verkligen kämpa på. Det verkar som att det går åt rätt håll iaf så att det inte gör så mycket ont!


Igår kväll kom Rickard och Robin igen. Tror Linus tyckte det var skoj! Men nu har Rickard åkt hem och snart kommer min mormor och hämtar Robin. Själv ska Fredrik och jag och Linus åka och hämta mamma för att sedan åka hem till mamma med mamma och Linus. Vi ska få sova en hel natt inatt utan lilleman! Kommer bli konstigt att sova själv inatt, helt  knasigt. Fast den här gången har jag inte lika mycket ångest som sist när vi åkte till fjällen.


Imorgon ska vi åka ner till Per och Theres!!! De har kommit ner från Luleå, fast det är för att tömma lägenheten... Jag hoppas lite i smyg att de inte kommer trivas och ha det bra hemmma i Luleå så att de bestämmer sig för att bosätta sig här!! Så är det faktiskt. Men säg inget till dem. (;


Nu ska jag packa ner det sista.. 

Av Jessica - 12 augusti 2009 12:06

Igår efter att Linus hade sovit mitt på dagen vägrade han röra på sig och han kunde inte vända sig till höger sida. Han kunde inte ens vrida huvudet lite åt högersida, så vi ringde till BVC för att höra vad vi skulle göra men där kunde man inte lämna ett meddelande ens utan vi blev kopplad upp till barnkliniken. Klockan var då 14:15 och vi berättade hur det var och att han bara skrek, hon i telefonen sa att vi skulle vara uppe där till 14:45. Så det var bara att klä på sig och packa ner lite saker och åka. Var ett helt besvär att få på Linus lite kläder utan att man skulle göra illa honom. Men efter mycket om och men kom vi upp dit och en sköterska kom påengång och tog tempen och frågade om han hade kräks något. Sa då nej och efter 10 minuter kom en läkare. Hon ställde samma frågor och började klämma och känna och hon sa att det märks så otroligt tydligt att han hade ont, hon skulle överväga lite saker med en annan läkare. Tog 20 minuter och sedan så kom den första läkaren tillbaka med en annan. Den andra läkaren kände och klämde likadant och sedan sa de bara: Personal från avdelning 44a kommer att komma och hämta er för ni måste ligga inne för observation. Och ni både kommer att få vara kvar utifall det  blir något akut.

Och när läkaren sa det då hann man tänka: hjärnhinneinflammation, hjärntumör osv. Alla hemska sjukdommar man kunde komma på rann genom hjärnan då.

Tur mamma var med och tog in all information åt oss annars hade jag nog bara gråtit hur mycket som helst!


Personalen från 44an kom efter 10 minuter så vi gick upp och vi fick ett rum och de kom med smärtlindring åt Linus. Sen fick han lite välling och så somnade han. Sen när han vaknade så kom personalen in och tog massa prover. Och efter någon timme så börjad Linus piggna på sig så han satt upp och rullade över till magen helt själv också!

Det var ett jätte stort framsteg eftersom han bara hade legat ner hela dagen.

På kvällen var han så pass pigg så jour läkaren sa att vi kunde få åka hem och sova med Linus, bara vi var uppe tillbaka till ronden kl 9 imorse. Så vi åkte hem och sov.

 Gav Lilleman lite smärtstillande under natten men han sov sig igenom nsätan hela natten.


Imorse när han vaknade ville han inte sätta sig helt själv men han kunde gå och springa. Däremot har han jätte svårt att titta till höger. Åkte upp och vi hade vårat rum kvar så vi låg och tittade lite på tvn och vi var ute på avdeleningen och lekte tills läkaren kom.

Han klämde och kände och sa att Linus hade åkt på nackspärr!!! Vilket är skit ovanligt att små barn gör!!!

Och vi frågade om det var för att han har suttit i drag eller något men då skrattade läkaren lite och sa att det är en myt att man får nackspärr av drag.

Däremot så fanns det barn som har lite för rörliga leder och de kan få nackspärr och läkaren kollade Linus leder och det är väl så att han var lite rörlig i lederna.

Så nu ska vi vänta i två veckor och hoppas på att de har släppt och att han börjar röra huvudet som normalt igen. Annars ska vi kontakta mottagningen så får vi göra något åt det.


Men allt är mycket bättre idag ändå, han rör på huvudet och han gråter inte. Han springer omkring och leker och har sig. Det man kan märka det på är att han gärna inte vill kolla till höger utan han sneglar mest bara. Men annars är det ingen fara.


Så nu ligger han ute på balkongen och sover. Så vi måste åka ner till apoteket idag och köpa ipren till lillen iaf. Det skulle vi ge istf alvedon eftersom ipren är inflammationshämande.


Annars vet jag inte vad som händer idag. Tror det blir en lugn dag hemma, är slut sen igår. Var så jobbigt både fysiskt och psykiskt genom först en hel dag med gråt och bärande och sedan psykiska när man fick för sig allt och läkarna var oroliga.. Tur det bara var nackspärr! 

Av Jessica - 11 augusti 2009 13:34

Idag fick vi vakna till världens värsta gråt. Linus grät och skrek aj i nästan 2 timmar innan han lugnade ner sig lite, sedan somnade han om med Fredrik framför tvn. Där sov han i 40 min för att sedan vakna och gråta lite till och lika högt. Var så en timme till sedan så fick han lite mera välling och jag la honom ute i resesängen och där låg han och åt vällingen och sedan låg han helt stilla och pratade med sin kanin i 30 minuter sen somnade han bara så där. 

Han sover fortfarande och jag hoppas att det ska vara bättre när han vaknar, förstår inte vad som kan vara felet. Ser inte ut att vara några tänder på g heller så jag hoppas att han bara har lite ont i magen... Dock borde han inte skrika så här som han har gjort.


Lillpluppas, vill inte att han ska ha så här jobbigt och ont! Det känns som att det är att han har ont, eftersom han har legat helt stilla i sin resesäng utan att ens flytta på sig. Han låg som jag la honom och det har nog inte hänt sen han kunde vända på sig. Han är den som aldrig är stilla någongång annars!


Jag är helt slut i kropp och huvudet och jag har somnat till en sväng på soffan och så vaknade jag och fick för mig att Fredrik inte hörde Linus. Men det var helt tyst här hemma. Tror jag ska lägga mig en stund till och bara hoppas på att allt är bra nu när Linus vaknar! 

Av Jessica - 10 augusti 2009 09:19

Klockan är inte alls mycket med det känns som den vore det. Har varit vaken sen 4:23! Yes, vad härligt! Jag har lagt mig i sängen igen nu när Fredrik har klivit upp, tycker jag förtjänar att få sova lite när det var jag som var snäll och klev upp så där ohyggligt tidigt.


Dock så är det lite svårt att somna för det är en som måste komma och säga mamma miljoner gånger bara för att kolla så man är kvar. Sen har han sitt egna språk så han pratar på om allt och inget så det vore lite skoj att veta vad han säger. Låter mest, aah, iiidiia aaaabbaaabb iuuuuuueeeeeeyyyyuoooo.. Jaha är det bara att svåra så surrar han på lite till och så blir han nöjd och går vidare och pratar. Sen om man ska vara riktigt snäll så kan man skratta lite med honom när han börjar skratta mitt i sina meningar. (; Sötaste Linus!


Får se vad som händer idag, är konstigt väder ute. yr.no visade regn så det kännns inte så skoj att åka och bada. Men det ser ut att vara bra väder ändå, men det var riktigt spöregn med åska igår så jag är inte sugen på att åka på något sånt när man är och badar. 

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards