Jessica ღ Linus ღ Agnes ღ Fredrik

Alla inlägg den 6 mars 2009

Av Jessica - 6 mars 2009 13:11

Blir så arg och irriterad på Fredrik mest hela tiden.

Han har en sån konstig syn på saker och ting numera.

Fattar inte vart fan han har fått det ifrån, för han hade inte så förut när vi pratade om saker och ting.

Eftersom jag är mammaledig så är det jag som ska tvätta, städa, diska, laga mat,  Han ska jobba och tjäna pengar.

Men hade jag haft ett jobb så skulle det ändå vara jag som är hemma och är mammaledig.

För det är kvinnor som ska vara hemma och ta hand om allt.

Och det är ju faktiskt som ska sköta hemmet och inte mannen.


Är det så att jag är sjuk och inte kan ta hand om Linus så skulle det vara så att jag måste ordna barnvakt åt honom för Fredrik anser inte att han ska Vaba (vård av barn). 

Förstår inte hur han kan tänka något sånt, det är likadant ang vad barnbidraget ska gå till. 

Eftersom barnbidraget går in på mitt konto så ska jag handla all linus mat, blöjor och välling. Och det tycker jag också att det ska vara men Fredrik tycker att jag ska även handla alla kläder och alla andra saker som behövs. För Fredriks pengar ska inte gå till sånt. 

Och säger jag att vi kan ändra så att Fredrik får barnbidraget så får han se hur långt det räcker. Men då kommer han med någon annan ursäkt.


Blir bara så irriterad så jag kokar inombords.

Vem har sagt att jag vill vara mammaledig hela tiden?!?

Menar, det är ju så otroligt roligt att bara vara hemma och inte göra något annat än bara passa lilleman.

Visst, jag älskar att vara med honom och jag vill bara vara med honom. MEN jag vill inte alltid bara vara med honom, jag vill hellre komma ut bland folk och träffa lite andra människor och kunna ha ett normalt samtalsämne också.

Att bara gå hemma hela tiden är pisstråkigt.

Att jag dessutom måste göra dubbla jobb eftersom karln inte kan göra som han ska tar musten ur en. Energin går åt på Fredrik, att jag ska vara irriterad hela tiden eftersom jag måste göra dubbla jobb.


Tanken har slagit mig många gånger att nu tar jag Linus och mitt pickochpack och flyttar så Fredrik får inse hur det är att sköta ett hushåll.

Var ju borta förra sommaren en vecka och då hade inte posten ens tagit in under hela tiden. Så jag skulle vilja att han lär sig.

Senast igår kväll sa jag det till honom. Eller, jag sa det imorse också. 

Nåt måste ske för att det ska hända något.

Får se hur länge man orkar stå ut. Jag har sagt den här månaden ut.

Sen flyttar jag fast vi ändå är tillsammans och så får det ta den tid det tar för honom att lära sig.

Så får man utgå från det och se vad som händer.


Synd bara att han inte kommer träffa lilleman lika mycket eftersom han jobbar som han gör.



Nu måste jag ta Linus för han slog på ps3an nu och ger sig inte att sluta pilla på den. Man måste slå lite på tvn också.. Bara för att..


Av Jessica - 6 mars 2009 10:51

Igår när Fredrik hade kommit hem så klädde vi på Linus och åkte upp till Noras grav och tände ljusen åt henne.

När vi kom upp så trodde jag aldrig att jag skulle kunna ta mig fram till hennes grav, det var ju för det första världens största plogkant och den gick upp ovanför min midja. Så jag fick äran och klättra upp där och då för det andra så var det snö upp till straxt ovanför mina knäskålar hela vägen till gravstenen.

Sjukt jobbigt och pulsa där i kramsnön och dessutom så lyckades jag få snö överallt.

Sen på med vantarna och gräva fram allt. Det var nog det jobbigste. Vantarna blev blöt nästan påengång och jag lyckades få snö innan för vantarna, hur vet jag inte. 

Men stenen kom fram och lycktan också, så jag tände ljusen och sånt sedan åkte vi hem och  så blev det middag framför Unga mödrar. Linus somnade rätt snällt igår ändå, han fick ligga i sin säng och hålla min hand så gick det bra.Han vaknade flera gånger men inte lika mycket som igår och man behövde inte gå och bära honom. Gick rätt bra att lugna ner honom men det tog tid.Tror jag somnade runt halv 4 och kl 4 var det välling dags. Så då fick han flaskan och sen nappen sen så sov vi fram till 6:30.. Fredrik var snäll och tog lilleman då och jag gick och la mig på soffan så fick de se på tvn i sovrummet ett tag.Jag fick sova fram till 8 då det var tid för frukost. *suck* Har huvudvärk och mår halv illa pga tröttheten. Om det fortsätter så här så några nätter till så måste vi tyvärr åka upp och få avlastning.Lite jobbigt att ingen av våra nära kan ta honom en natt. Vill inte lämna honom på barnkliniken heller, det går är mitt sista alternativ men får se hur det blir.Ska försöka sova så nu straxt när lillleman har somnat ute.Även att våran babyvakt har gått sönder så jag vettefan hru vi ska göra. Måste kolla vad en ny kostar.   Gissa hur Fredrik jobbar idag? 12:15-21:15.Sen jobbar han ända tills onsdag, ledig torsdag. Jobbar fredag och sedan ledig nästa helg.Jobbigt värre. Men han har lyckats byta bort några sena kvällspass nu iaf. 

Presentation

ღ Linus + Agnes = Kärlek ღ

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards